Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Στα Γιάννενα οι παλαίμαχοι Νίκος Φιλίππου και Δημήτρης Διαμαντίδης {Της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου}

Για τις ηθικές αξίες και τα οφέλη του αθλητισμού και της ευγενούς άμιλλας μίλησαν το πρωί της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου, στο Πνευματικό κέντρο Ιωαννίνων οι πρώην καλαθοσφαιριστές Νίκος Φιλίππου και Δημήτρης Διαμαντίδης. Μαζί τους βρέθηκαν και οι αθλητικογράφοι Βαγγέλης Ιωάννου και Βασίλης Σκουντής.



Στην εκδήλωση ‘Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής’, που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή διεύθυνση Ηπείρου και τον σύνδεσμο ερασιτεχνών διαιτητών καλαθοσφαίρισης, παρευρέθησαν μαθητές Δημοτικών και Γυμνασίων της πόλης και παρακολούθησαν τις ομιλίες των αθλητών του Μπάσκετ και των αθλητικών δημοσιογράφων. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θωμάς Μπέγκας και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης. Αναφέρθηκαν στα έργα αναβάθμισης του γηπέδου ποδοσφαίρου στη Λιμνοπούλα, του γηπέδου μπάσκετ στην Ανατολή και του δημοτικού κολυμβητηρίου.


Στους δύο πρώην καλαθοσφαιριστές και στους δύο αθλητικογράφους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες και αναμνηστικά, ενώ οι ίδιοι μίλησαν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν στα χρόνια της καριέρας τους. Επιπρόσθετα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν βίντεο με τις σημαντικότερες στιγμές των προσκεκλημένων, να εκφράσουν το θαυμασμό τους προς τα πρότυπά τους και να θέσουν ερωτήματα, σχετικά με τις δυσκολίες του αθλητισμού, τις προπονήσεις και τον τρόπο ζωής τους. Οι Νίκος Φιλίππου και Δημήτρης Διαμαντίδης τοποθετήθηκαν, όσον αφορά τις σπουδαιότερες στιγμές της αθλητικής τους πορείας, δήλωσαν ευλογημένοι που ασχολήθηκαν με την μεγάλη τους αγάπη και συμβούλευσαν τα παιδιά να συνδυάσουν τον αθλητισμό με την μελέτη και την αποκόμιση γνώσεων. Ισχυρίστηκαν πως ο αθλητισμός σε πολλές περιπτώσεις ενώνει τους ανθρώπους, αντί να τους διχάζει, και εξύμνησαν τα οφέλη της ταπεινοφροσύνης, του σεβασμού προς τον αντίπαλο, της συλλογικότητας και της ομαδικότητας. Άλλωστε ‘οι παρέες γράφουν ιστορία’.

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου 
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: