Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

Έρευνα: Οι θυμωμένοι άνθρωποι πεθαίνουν νωρίτερα

Ανήκετε στους ανθρώπους που δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα νεύρα τους και έχετε, πλέον, κουραστεί από αυτό;Αν ναι, τότε, ίσως να πρέπει να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα, όταν θα ξαναβρεθείτε σε μία κατάσταση που θα σας βγάλει... εκτός ορίων, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα οι θυμωμένοι άνθρωποι πεθαίνουν νωρίτερα.Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Αϊόβα διαπίστωσαν ότι οι θυμωμένοι άντρες ηλικίας 20 έως 40 ετών είχαν μιάμιση φορές περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν πιο σύντομα, από αυτούς που ήταν πιο ήρεμοι. 



Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που συνδέουν το άγχος με τις φυσιολογικές φθορές. Η συχνή απελευθέρωση αδρεναλίνης κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων προκαλεί βλάβη στο DNA, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απειλητικές για τη ζωή ασθένειες όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας.

Έκτος αυτού, όμως, ο θυμός, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να προκαλέσει και μία σειρά από άλλα προβλήματα στην υγεία, όπως καρδιακά προβλήματα, συχνές ιώσεις, δυσκολία στη χώνευση, κατάθλιψη, αναπνευστικά προβλήματα και απόκτηση ρυτίδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: