Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Η εποχική γρίπη χτυπάει ξανά την πόρτα μας {Του Νίκου Αντωνίου}

Ο ερχομός του Νοεμβρίου έφερε και το πρώτο κρυολόγημα, την εποχική γρίπη και σίγουρα αναμένεται να μας ταλαιπωρήσει αρκετά και φέτος. Για αυτό θα ήταν καλό να γνωρίζουμε πως μπορούμε να προστατευθούμε από αυτήν.Η γρίπη διαφέρει από το κοινό κρυολόγημα το οποίο το προκαλεί πληθώρα άλλων ιών. Τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος είναι πιο ήπια και διαρκούν λιγότερο ενώ εκείνα της γρίπης μπορούν να επιφέρουν έως και πολύ σοβαρές επιπλοκές. Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε όμως πως μπορούμε να προστατέψουμε τον εαυτό μας από τη γρίπη αλλά και τους γύρω μας.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για να αποφύγουμε να κολλήσουμε κάποια γρίπη που βρίσκεται σε περιόδους άνθισης να ακολουθούμε ορισμένα βήματα υγιεινής. Αυτά περιλαμβάνουν το πλύσιμο των χεριών με σαπούνι αλλά και τον τακτικό αερισμό των χώρων στους οποίους βρίσκεστε για πολλές ώρες καθώς ο φρέσκος αέρας απομακρύνει τους ιούς που βρίσκονται αιωρούμενοι. Καλό επίσης είναι να καταναλώνουμε πολλά υγρά αλλά και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε συνέχεια το πρόσωπό μας.

Αν δεν έχουμε καταφέρει να προστατευθούμε από την γρίπη επαρκώς και φοβόμαστε μη τυχόν έχουμε αρρωστήσει υπάρχουν κάποια συμπτώματα που μπορούν να το μαρτυρήσουν. Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να είναι υψηλός ή πολυήμερος πυρετός, δύσπνοια, πόνος ή αίσθημα πίεσης στο στήθος, απώλεια αισθημάτων καθώς και πολλοί ή παρατεινόμενοι εμετοί. Σε περίπτωση που εμφανιστούν τα συμπτώματα αυτά καλό θα ήταν ο ασθενής να επικοινωνήσει με τον γιατρό του.

Πηγή: www.iatropedia.gr

Ρεπορτάζ:  Νίκος Αντωνίου
Σπουδαστής Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: