Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Ένας έρωτας καθαγιασμένος στο ‘Γράμμα’ του Νίκου Αντωνίου {Της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου}

Ο πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας Νίκος Αντωνίου παρουσίασε το νέο του βιβλίο, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου στην αίθουσα πολιτιστικού πολυχώρου ‘Δ. Χατζής’ (Παλιά Σφαγεία). Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο δημοσιογράφος και ποιητής κ. Μίλτος Γήτας, που ευχήθηκε τα καλύτερα στον 19χρονο σπουδαστή του στο ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν η κ. Νόνη Σταματέλου, ποιήτρια, η κ. Ελένη Ζωγράφου, φιλόλογος, και ο κ. Γιάννης Δάφλος, διαχειριστής της σελίδας ‘My realm of books’. Το παρόν έδωσε και η κ. Κάκια Ξύδη, εκδότρια από τις εκδόσεις Πνοή, που επικρότησε τον νεαρό Αντωνίου για τη δουλειά και το τελικό αποτέλεσμα του βιβλίου του. Οι συντελεστές του πάνελ διάβασαν αποσπάσματα του πρωτόλειου του, που είναι ρομαντικό μυθιστόρημα, και εξέφρασαν το θαυμασμό τους γι’ αυτό, αλλά και για τον ίδιο τον συγγραφέα, τονίζοντας τα πνευματικά και ηθικά του χαρίσματα.

Ο Νίκος Αντωνίου, φανερά συγκινημένος, ευχαρίστησε εγκάρδια τους παρευρισκόμενους και τους ανθρώπους, που στάθηκαν ως αρωγοί, για την υλοποίηση των ονείρων του. Αποκάλυψε πως ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, ο Πέτρος, φέρει πολλά χαρακτηριστικά του ίδιου, αναφέρθηκε στον χρόνο ως τον μεγαλύτερο εχθρό και τόνισε πως η αγάπη αποτελεί ισχυρό σύμμαχο, που γεμίζει δύναμη τους ανθρώπους.


Το βιβλίο που ‘αφήνει τη γεύση ενός έρωτα καθαγιασμένου χωρίς κανόνες’, προβάλλει την δεξιοτεχνία και το αφηγηματικό ταλέντο του συγγραφέα. Θα διανεμηθεί από σήμερα στα βιβλιοπωλεία των Ιωαννίνων και σε ορισμένα βιβλιοπωλεία πανελλαδικά. Ο 19χρονος σπουδαστής δημοσιογραφίας ξεκίνησε ήδη τη συγγραφή του δεύτερου βιβλίου του, καθότι φρονεί, πως ο κόσμος της συγγραφής και η ενασχόληση με αυτόν είναι κάτι μαγικό!

Ρεπορτάζ: Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: