Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Βαδίζοντας στον "Δρόμο προς την τρέλα" {photos}


*Της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου
‘Ήρθε η σειρά μου να διηγηθώ τον δρόμο προς την τρέλα’, δηλώνει ο πρωταγωνιστής του νέου βιβλίου του Πάνου Παπακώστα, που παρουσιάστηκε στη Ζωσιμαία βιβλιοθήκη Ιωαννίνων, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Soundtrope Festival. Στην αίθουσα βρέθηκαν και μουσικοί της πόλης που εκτέλεσαν ιδιαίτερες μελωδίες για το κοινό.

Ο Πάνος Παπακώστας παρουσίασε το νέο του βιβλίο ‘Ο δρόμος προς την τρέλα’, την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στη Ζωσιμαία βιβλιοθήκη. Ο νεαρός συγγραφέας ήταν λακωνικός. Αναφέρθηκε στον ήρωα του βιβλίου του, ενός άντρα που ερωτεύτηκε και πληγώθηκε, συνομιλεί με τον Διάβολο και έχει αυτοκτονικές τάσεις. Τόνισε πως τα μόνα κοινά χαρακτηριστικά του ίδιου και του πρωταγωνιστή του, είναι η αγάπη για τους Μπιτλς και για το Μπέρμπον. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αποσπάσματα του βιβλίου με τη συνοδεία μουσικής. Η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, καθώς τα λόγια του ήρωα έμοιαζαν απόκοσμα και ανατριχιαστικά. Ο πρωταγωνιστής ψάχνει τη χώρα του φωτός διότι ‘αυτός ο κόσμος δεν είναι για τρελούς’. Περιτριγυρισμένος από βιβλία και προσηνείς ανθρώπους ο συγγραφέας δέχθηκε συγχαρητήρια και ευχές για την καλή πορεία του βιβλίου και του νέου του αυτού εγχειρήματος.
Η εκδήλωση άνοιξε με μουσική. Ο Άγγελος Αντώνογλου ερμήνευσε τη σύνθεση ‘λόγια της μοίρας’ με το κλαρινέτο του, ενώ τη σκυτάλη έλαβαν λίγο αργότερα μουσικοί της πόλης, που παρουσίασαν ένα 45λεπτο σετ με Free Jazz, Experimental και Post Rock ακούσματα. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη και το κοινό απαρτίζονταν από ανθρώπους όλων των ηλικιών, που παρακολούθησαν με δέος κι ενδιαφέρον το μουσικό πρόγραμμα και στη συνέχεια χειροκρότησαν θερμά τον νεαρό συγγραφέα. Εκδηλώσεις και μουσικά προγράμματα του φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στην πόλη μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε στη σελίδα Soundtrope Festival στο Facebook.

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
*Σπουδάστρια Δημοσιογραφίας ΙΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων

Δεν υπάρχουν σχόλια: