Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Προεκλογική παρέμβαση και από τον Κ. Μητσοτάκη

«Η Ελλάς χρειάζεται μια ισχυρή ευρωπαϊκή πλειοψηφία στο προσεχές κοινοβούλιο, που θα υπερβαίνει τις 180 έδρες και θα δώσει ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας. Έργο της θα είναι σε συνεργασία με την Ευρώπη και μέσα στην Ευρώπη να ανορθώσει τη χώρα»αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών αυτών είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ και η ανάκαμψη με σκληρή προσπάθεια και θυσίες, μέσα στην Ευρώπη και με την βοήθεια της Ευρώπης, ή η άτακτη χρεοκοπία και η επιστροφή στη δραχμή. Μιλά, εξάλλου, για ισχυρό ρεύμα εναντίον του μνημονίου, σημειώνει ωστόσο ότι από την άλλη πλευρά το υγιές ένστικτο των Ελλήνων τούς οδηγεί να ζητούν με συντριπτική πλειοψηφία την παραμονή της χώρας στο ευρώ και εκφράζει τη βεβαιότητά του ότι μπροστά στις κάλπες θα επικρατήσει η λογική, ενώ η παρέμβαση έχει στόχο να «υποδείξει» συνεργασίες «φιλοευρωπαϊκών» κομμάτων, όπως άλλωστε εμφανίζεται και η Δημοκρατική Συμμαχία, εφόσον βέβαια μπει στη Βουλή. Άρα μια πιθανή συνεργασία ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΔΗ.ΣΥ ή και ΛΑ.Ο.Σ δεν θα άφηνε αδιάφορο τον Κ. Μητσοτάκη.

«Η υπεύθυνη ψήφος θα δώσει στα φιλοευρωπαϊκά κόμματα την άνετη κυβερνητική πλειοψηφία. Άλλωστε, τα αντιμνημονιακά κόμματα, δυστυχώς, πέραν της στείρας άρνησης, δεν παρουσίασαν καμία σοβαρή πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση. Αντίθετα, μερικά από αυτά έριξαν τραγικά χαμηλά το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης» λέει. Η δεύτερη διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη είναι, ότι το κυρίαρχο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα είναι πολιτικό, είναι η ανάγκη να γίνει σεβαστή η δημοκρατική νομιμότητα και το κράτος δικαίου, να εφαρμοστεί ο νόμος της δημοκρατίας. Επισημαίνει, δε, ότι η Αθήνα δεν μπορεί να είναι η μόνη στον κόσμο πρωτεύουσα που το κέντρο της γίνεται γκέτο, «να έχει τρεις διαδηλώσεις την ημέρα και να μένει στο έλεος αναρχικών και κουκουλοφόρων». Δεν μπορεί μικρά κόμματα, κοινωνικές ή συνδικαλιστικές μικρές μειοψηφίες να παραβιάζουν προκλητικά τον νόμο, να επιβάλλουν τη θέλησή τους στην πλειοψηφία και να βλάπτουν καίρια τη χώρα, συνεχίζει ο πρώην πρωθυπουργός και προτείνει να γίνει εθνική συμφωνία με το ΚΚΕ, το οποίο χαρακτηρίζει σοβαρό και υπεύθυνο κόμμα.

«Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί, όπως ορίζει το Σύνταγμα στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα. Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της» τονίζει ο κ. Μητσοτάκης. Η τρίτη διαπίστωσή του αφορά την συνταγματική αναθεώρηση και συστήνει, τα κόμματα με νωπή τη λαϊκή εντολή να κηρύξουν αναθεωρητική τη νέα Βουλή και να προχωρήσουν στις αναγκαίες αλλαγές«καθ’ υπέρβαση του Συντάγματος και χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες που το ισχύον Σύνταγμα προβλέπει». Σχετικά δηλώνει βέβαιος, ότι η πρώτη απόφαση που θα πάρει η νέα Βουλή θα είναι η κατάργηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και η υπαγωγή και των υπουργών στη δικαιοσύνη, υπό τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις με τους απλούς πολίτες, μαζί με τον δραστικό περιορισμό της βουλευτικής ασυλίας.

«Η αλλαγή αυτή θα ψηφιστεί, είμαι βέβαιος, ομόφωνα από την πιθανότατα πολυκομματική νέα Βουλή και θα αποτελέσει το θέμα της αναθεώρησης, την πρώτη ευκαιρία προσέγγισης και δημιουργίας διαλόγου μεταξύ των κομμάτων» υπογραμμίζει, προβλέποντας έτσι έμμεσα και την είσοδο πολλών κομμάτων στη Βουλή. «Η ιστορία διδάσκει ότι οι μεγάλες κρίσεις μπορούν να οδηγήσουν σε συμφορά, μπορεί όμως και να γίνουν ευκαιρία για να γίνουν άλματα προς τα εμπρός. Ας ελπίσουμε ότι το δεύτερο μπορεί να συμβεί και σήμερα στην Ελλάδα. Η τύχη μας σήμερα είναι στα χέρια μας» καταλήγει στη δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός.



Πηγή: prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: