Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: Κυβέρνηση κεντροαριστεράς με κορμό το ΠΑΣΟΚ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, τόνισε ότι «η χώρα είναι σε κατάσταση εθνικού κινδύνου και διεθνούς οικονομικού 'πολέμου'», γι' αυτό χρειάζονται «συναινέσεις, συσπειρώσεις, συνεργασίες, μια εθνική 'επιστράτευση'». Ωστόσο, επανέλαβε ότι η αναγκαιότητα της συνεργασίας δεν σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα γίνει «'τσόντα' του ενός και του άλλου». Σημείωσε δε εμφατικά ότι «δεν είναι το ΠΑΣΟΚ που θα έρθει να συμπληρώσει τις πλειοψηφίες που λείπουν ή να στηρίξει πολιτικές που δεν πιστεύουμε ή είναι επικίνδυνες για τον τόπο».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η συνεργασία πρέπει να έχει προοδευτικό πρόσημο, να υπάρξει «κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά» και πως ο τόπος μπορεί να πορευτεί μόνο με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

Επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνη Σαμαρά για τη σημερινή «πολιτική αστάθεια», αποδίδοντάς τη στην πρότασή του για προκήρυξη εκλογών και επιπλέον είπε ότι αυτό αποδυνάμωσε τότε τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.

Όμως άφησε αιχμές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας ότι «υπήρχαν κι άλλοι χορευτές σε αυτόν τον χορό, οι δυνάμεις της δημαγωγίας και του λαϊκισμού που τάσσονται εύκολα υπέρ της μονομερούς καταγγελίας».




Πηγή:  newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: