Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Εντοπίστηκε κινητό στην κατοχή του Άκη μέσα στο κελί - Μέγα ερώτημα ποιός του το έδωσε - Συνέχεια αποκαλύψεων για τα ψώνια 53.000 ευρώ σε 18 μέρες

Μέγα θέμα προκύπτει από το γεγονός πώς ένα κινητό τηλέφωνο εντοπίστηκε στην κατοχή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση του τρόπου απόκτησης των περιουσιακών του στοιχείων και κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Την ώρα που οι αποκαλύψεις για το όργιο σπατάλης εκείνου και της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη συνεχίζονται με τη μορφή χιονοστιβάδας και να προκαλούν το κοινό αίσθημα, ήρθε και αυτή η είδηση εντοπισμού του κινητού τηλεφώνου για να ξεσπάσει πραγματικό σκάνδαλο για το πώς έφτασε στα χέρια του κάτι τέτοιο. 
Το τηλέφωνο εντοπίστηκε στην κατοχή του πρώην υπουργού ύστερα από έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατασχέθηκε. Έπειτα από αυτό το περιστατικό θα κινηθούν οι διαδικασίες ώστε ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός να περάσει από έλεγχο στο αρμόδιο συμβούλιο των φυλακών. 

Αναφορικά με τις σπατάλες του ζεύγους τα παρακάτω έγγραφα είναι ενδεικτικά της αλόγιστης σπατάλης όχι της δικής τους προσωπικής περιουσίας, αλλά των χρημάτων του ελληνικού λαού από τις μίζες. 





Παρακάτω φαίνονται έγγραφα από την πιστωτική κάρτα της κας Σταμάτη όπου φαίνεται πως σε διάστημα 18 ημερών το 2003 έχει ξοδέψει σε ψώνια 53.000 ευρώ. Αυτά τα ψώνια είναι μόνο για ρούχα και αξεσουάρ. 



Σε έγγραφο της τράπεζας UBS που μελετούν οι ανακριτές καταγράφεται η κίνηση λογαριασμού της κ. Σταμάτη και γίνεται λόγος για ποσό 140 χιλιάδων δολαρίων που υπάρχουν στο «Κουτί της Γενεύης» , υπονοώντας πιθανόν λογαριασμό που δεν εμφανίζει κίνηση εκροής (τύπου αποταμιευτικού). 






Στα έγγραφα που μελετούν οι ανακριτές υπάρχουν επίσης σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου που καταδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειχνε για τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα εξοπλιστικά: «Εισροή χρημάτων -σημειώνει ο πρώην υπουργός- από την εταιρεία Morellia Trading SA σε λογαριασμούς της Torcaso Investment LTD στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο διάστημα!» ενώ σε άλλο σημείο των σημειώσεων γράφει «πληρωμές της Ferrostall για δωροδοκία!!».



Στο παρακάτω έγγραφο υπάρχει το τιμολόγιο από πολυτελές ξενοδοχείο στο Ναύπλιο όπου φαίνεται πως το ζεύγος μέσα σε μία ημέρα σπαταλούν 1.250 ευρώ μέσα σε μία ημέρα για room service. 



Σε συμπληρωματική απολογία, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, αναμένεται να κληθεί από τους ανακριτές της υπόθεσης των παράνομων αμοιβών, ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος ώστε να δώσει εξηγήσεις για την πληθώρα των στοιχείων που προέκυψαν από την αξιολόγηση των χιλιάδων σελίδων του κατασχεθέντος αρχείου του.

Οι ανακριτές ήδη μελετούν γραμμή-γραμμή τα κατασχεθέντα έγγραφα του πρώην υπουργού, ενώ εκκρεμούν οι απαντήσεις στα αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έχουν υποβάλλει προς το εξωτερικό. 












Πηγή: newsit.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: