Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Το απόγευμα φέρνει μπόρες και καταιγίδες - Από αύριο φτιάχνει ο καιρός

Περιμένουμε στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι περιμένουμε καταιγίδες και μάλιστα κατά τόπους τα φαινομενα θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα ενώ θα ξημερώσουμε με καλό καιρό το μεσημέρι και το απόγευμα και κυρίως στα βουνά περιμένουμε μπορες και δεν αποκλείεται να έχουμε και κάποιες καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ ενώ στα νοτια πελαγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 10 εως 24 με 25 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 27 βαθμούς και στα νησιά από 15 εως 25 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε καλό καιρό το πρωί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συνεφιάσει και δεν αποκλείεται να έχουμε κάποια πρόσκαιρη μπόρα στα βουνά του νομού, στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 27 βαθμούς κελσίου.

ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην αρχή της ημέρας σε ολόκληρη τη χώρα αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συνεφιάσει στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες κυρίως στα βουνά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε νέα μικρή άνοδο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 11 εως 26 βαθμούς, στα κεντρικά θα φτάσει τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά από 15 εως 25 με 26 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο καιρό και μόνο το μεσημέρι θα εκδηλωθούν νεφώσεις στα βουνά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μεταβλητοί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 27 με 28 βαθμούς κελσίου.

Την Παρασκευή, το Σάββατο, την Κυριακή αλλά και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος περιμένουμε άνοδο της θερμοκρασίας ενώ τα φαινόμενα, δηλαδή οι βροχές και οι μπόρες όλο και θα ελαχιστοποιούνται. Ο υδράργυρος μάλιστα την Κυριακή περιμένουμε να αγγίξει τους 30 και τους 31εναν βαθμούς κελσίου, μια ανοδική τάση που θα συνεχιστεί την άλλη εβδομάδα με το θερμόμετρο να φτάνει ακόμη και τους 34 με 35 βαθμούς κελσίου. 

"Το καλοκαίρι θα έρθει από την άλλη εβδομάδα" είπε χαρακτηριστικά ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός.


Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: