Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Σαμαράς: Έξοδος από την κρίση σε 18 βήματα

Το οικονομικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε από το βήμα του ΕΒΕΑ, ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Ο κ. Σαμαράς ξεκίνησε την ομιλία του τονίζοντας ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τρεις άμεσους στόχους:

1. Ανάκαμψη-Ανακούφιση

2. Επαναδιαπραγμάτευση

3. Δικαιοσύνη και ασφάλεια

"Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών" ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: "Προτείνουμε οι Έλληνες να αλλάξουμε τη μοίρα μας και τα πρώτα βήματα θα παρουσιάσουμε απόψε. Τρεις είναι οι προτεραιότητες: Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση σε μία Ευρώπη που αλλάζει, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Οι πολίτες θα κερδίσουν θέσεις εργασίας, δουλειές δουλειές, δουλειές. Ανακούφιση των νοικοκυριών και του επιχειρηματικού κόσμου".

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στην παραμονή στο ευρώ "με αναδιαπραγμάτευση που δεν έχει καμία σχέση με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου που λένε κάποιοι άλλοι" ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε επίσης την αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν και τη λήψη μέτρων για την ασφάλεια του πολίτη από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.



Ο πρόεδρος της ΝΔ, σημείωσε ότι άμεσα θα αποκαταστήσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τα ειδικά μισθολόγια στα σώματα ασφαλείας, καθώς και αποζημίωση των φυσικών προσώπων που υπέστησαν ζημιές από το "κούρεμα".

Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε την επέκταση του επιδόματος ανεργίας στα δύο χρόνια, αλλά και επίδομα ανεργίας σε καταστηματάρχες που έχασαν τα μαγαζιά τους.



"Η πρώτη δέσμευση μου είναι να καταπολεμήσω την ανεργία" είπε ο κ. Σαμαράς αναφερόμενος ιδιαίτερα στην ανεργία των νέων.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα υπάρξει ρευστότητα στην οικονομία μετά την ανακεφαλοποίηση των τραπεζών και υποσχέθηκε ότι θα δημιουργηθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ θα ξεμπλοκάρουν έργα δημοσίου και τουριστικής ανάπτυξης.

"Μιλάμε για θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα και όχι για ψεύτικες υποσχέσεις για τον δημόσιο τομέα όπως τάζουν άλλοι" είπε χαρακτηριστικά.



"Θα αναζητήσουμε επενδύσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου. Έγινε ήδη στην Ιρλανδία, θα το κάνουμε κι εμείς. Θα βγούμε από το τέλμα με επαναδιαπραγμάτευση των μέτρων και με εφαρμογή μέτρων χωρίς διαπραγμάτευση με τον οποιονδήποτε. Αποκατάσταση μισθολογίων αστυνομικών, χειριστών πολεμικής αεροπορίας, συντάξεων, ζημιών που υπέστησαν οι ομολογοιούχοι και τα ασφαλιστικά ταμεία" τόνισε ο κ. Σαμαράς.



Σταδιακή άνοδος του αφορολόγητου

Ο Αντώνης Σαμαράς τόνισε ότι θα γίνει προσπάθεια να μην μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα.

"Η εμπειρία στην Πορτογαλία και τη Βουλγαρία δείχνει ότι δεν πρόκειται για κράτη πρότυπα ανταγωνιστικής ανάπτυξης" είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε ακόμα:

*Την επαναφορά της μετενέργειας στα προηγούμενα επίπεδα.

*Σταδιακή άνοδο του αφορολόγητου από τις 5 στις 8 χιλιάδες

*Αντικατάσταση του χαρατσιού με νέο ΕΤΑΚ πιο δίκαιο.

*Σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών στο 15% για την επόμενη χρονιά. Άμεση μείωση του ΦΠΑ για την εστίαση στο 9% και σταδιακή μείωση του υψηλού από το 23% στο 19%.

*Σταδιακή μείωση του συντελεστή για τα φυσικά πρόσωπα στο 42%.

*Η περικοπή των δημοσίων δαπανών να επεκταθεί για δύο ακόμα χρόνια.

*Στον προϋπολογισμό του 2013 θα θεσπίσουμε περικοπές 3,5 δισ. και όχι 7 όπως προέβλεπε το προηγούμενο πρόγραμμα. Οι περικοπές δεν θα γίνουν από μισθούς και συντάξεις.

*Επαναφέρουμε την πρόταση μας για το πλεονάζον προσωπικό δημοσίου, να μην απολύονται αλλά να εργάζονται σε ειδικό καθεστώς για τρία χρόνια.

Όσοι μιλούν για μονομερή καταγγελία της δανειακής σύμβασης οδηγούνται σε ρήξη με τους εταίρους



Μέτρα που δε χρειάζονται επαναδιαπραγμάτευση

Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε και μέτρα άμεσης εφαρμογής, που όπως είπε δεν χρειάζονται επαναδιαπραγμάτευση.

Αυτά είναι:

*Ρύθμιση του τρόπου αποπληρωμής των νοικοκυριών σε τράπεζες έτσι ώστε να μην ξεπερνά το 10% του εισοδήματος και αν έχουν χάσει εργασία να πληρώνουν μόνο τόκους

*Αναστολή εγγραφών στον Τειρεσία 

*Ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

*Επιστροφή των καταθέσεων. Αμνηστία που με επιτυχία έγινε σε Βέλγιο και Ιταλία

*Συμψηφισμός οφειλών από και προς το δημόσιο

*Νομοθετικές πρωτοβουλίες για αποδέσμευση περιουσίας του δημοσίου. Συντελεστές δόμησης και χρήσης γής για περαιτέρω αξιοποίηση.

Προώθηση αποκρατικοποιήσεων και πέρα από όσα προβλέπει η δανειακή σύμβαση. Παράδειγμα είναι οι σιδηρόδρομοι που αν ιδιωτικοποιηθούν ελαφραίνουν το δημόσιο από το έλειμμα που παρουσιάζουν. Το ίδιο ισχύει για λιμάνια και αεροδρόμια.

*Αποκατάσταση του συστήματος ασφάλειας. Απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα, επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών με ευρωπαικά μέτρα. Καλύτερη φύλαξη των συνόρων. Αποκάλυψη των κουκουλοφόρων και των παρακρατικών καθώς και του μικρότερου εγκλήματος.

*Ανακήρυξη της ΑΟΖ για να αξιοποιηθεί ο υποθαλάσσιος ορυκτός μας πλούτος.




Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: