Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Βενιζέλος: "Κυβέρνηση εθνικής ενότητας με προσαρμογή Μνημονίου"

"Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε τεράστιο εκλογικό κόστος γιατί ανέλαβε να διαχειριστεί μόνο του την κρίση, είπε ο κ. Βενιζέλος στις πρώτες του δηλώσεις. Η μέρα είναι επώδυνη, ξέραμε ότι το τίμημα ήταν μεγάλο. Η ιστορία θα κρίνει", εξήγησε. "Σεβόμαστε τις επιλογές του λαού. Η κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Το κόστος για το ΠΑΣΟΚ είναι τεράστιο. Οφειλαμε να διαχειριστούμε την κρίση και η ευθύνη είχε πέσει όλη πάνω στη δική μας πλάτη. Πάνω μας στήθηκε χορός δημαγωγίας από την αριστερά και από τη δεξιά.

"Δώσαμε έναν δύσκολο αγώνα λέγοντας την αλήθεια και μόνο την αλήθεια", συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ότι ήταν και είναι υποχρέωσή του να αναγεννήσει την παράταξη.



"Έχω συνείδηση της ιστορίας και θα κάνω το καθήκον μου Με βάση το αποτέλεσμα όλοι οι Έλληνες πρέπει να γνωριστούμε και πάλι μεταξύ μας. Με βάση τα δεδομένα, είναι δύσκολος ο σχηματισμός κυβέρνησης των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, όπως την ξέραμε ως σήμερα", είπε ο κ. Βενιζέλος, προτείνοντας κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ανεξάρτητα από τη στάση που τηρούν έναντι του Μνημονίου.

Για το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως πρέπει να αναγεννηθεί σαν παράταξη και συμπλήρωσε. "Θα επιτελέσω το καθήκον μου έχοντας συνείδηση. Αγωνιστήκαμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ. Η Κυβέρνηση συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων είναι πλέον πάρα πολύ΄δύσκολη γιατί δεν θα έχει λαϊκή αποδοχή.

Προτείνουμε συνεργασία όλων των δυνάμεων σε μια οικουμενική κυβέρνηση εθνικής ενότητας για να παραμείνει η χώρα ασφαλής.

Έκανε επίσης λόγο για δύο πυλώνες. Ευρωπαϊκός προσανατολισμός και προσαρμογή στο Μνημόνιο σε βάθος τριετίας πάνω στο πλάνο που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ. Κλείνοντας τόνισε την υποχρέωση των πολιτικών δυνάμεων να αναλάβουν τις ευθύνες τους.



Πηγή:  news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: