Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Η επόμενη μέρα της ανήκει. Οι πολίτες μίλησαν.

Οι Έλληνες μίλησαν. Και οι Γιαννιώτες μίλησαν επίσης. Για όλα τα «μηνύματα» ή μη που έστειλαν θα μιλήσουμε διεξοδικά τις επόμενες ημέρες. Ένα πολύ σημαντικό μήνυμα όμως έστειλαν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας τοπικά σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Αυτό το πρόσωπο είναι η Άννα Ασημακοπούλου. Η πορεία της ξεκινώντας από την τοπική αυτοδιοίκηση ήταν σταθερή και πάντοτε ανοδική. Στις πρόσφατες Δημοτικές εκλογές πριν ενάμιση χρόνο, οι ψηφοφόροι την ανέδειξαν στη δεύτερη θέση σταυροδοσίας στο ψηφοδέλτιο της παράταξης «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία». Ήταν και αυτό ένα μήνυμα που τότε της είχαν στείλει οι πολίτες. 

Πιστεύω όμως, πως το πιο σαφές και καθαρό μήνυμα που το εκλογικό σώμα της έχει στείλει ποτέ ήταν αυτό των πρόσφατων Εθνικών εκλογών. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο απλά αν αναλύσει κανείς τα εξής δεδομένα.

Οι ψηφοφόροι (όπως ήταν φυσιολογικό) έφεραν στις πρώτες θέσεις σταυροδοσίας (και μιλάω για τη γενική κατάταξη σταυροδοσίας και όχι μόνον για τη Νέα Δημοκρατία) τους νυν Βουλευτές Κώστα Τασούλα και Σταύρο Καλογιάννη. Πρόκειται για 2 Βουλευτές με μακρά ιστορία και ισχυρά ερείσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας..
Πρόκειται για 2 πρώην Υφυπουργούς σε καίρια πόστα (ΥΠΕΧΩΔΕ και Αμύνης).
Πρόκειται όμως και για τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος και για τον τομεάρχη Δημοσίων έργων του κόμματος. Εν ενεργεία σημειώνω.
Πρόκειται λοιπόν για δύο πολιτικά πρόσωπα με θέσεις κλειδιά και σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας και κόμματος της ΝΔ. Δύο πολιτικά πρόσωπα με Πανελλήνια εμβέλεια και προβολή, με μακρά πολιτική παράδοση και ιστορία και με σημαντικά πόστα μέσα στο κόμμα. Η πρωτιά λοιπόν των δύο δεν μπορεί να είναι παρά απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη ως αποτέλεσμα.

Η Άννα Ασημακοπούλου (πρώτη γυναίκα αντιδήμαρχος στο Δήμο Ιωαννιτών) δεν αναδείχθηκε όμως απλά από το εκλογικό σώμα στην αμέσως επόμενη θέση από αυτά τα πολύ ισχυρά πολιτικά πρόσωπα. Εάν κάποιος δει τα αποτελέσματα με μια δεύτερη ανάγνωση θα «διαβάσει» τα εξής πολύ ενδιαφέροντα.

Η Άννα Ασημακοπούλου βρίσκεται παραπάνω από όλους τους πρώην, αλλά και από όλους όσους εκλέγονται Βουλευτές στην Π.Ε. Ιωαννίνων. Είναι μπροστά δηλαδή και από τον πρώτο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή και από τον πρώτο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μαντά, αλλά και από όλους τους πρώτους σε σταυρούς όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό και πολύ σαφές μήνυμα των ψηφοφόρων.

Δεν κατέκτησε λοιπόν για μια ακόμη φορά μια πρωτιά. Μια πρωτιά που σίγουρα δεν αφορά μόνον την καλύτερη θέση για πρωτοεμφανιζόμενο υποψήφιο Βουλευτή Ιωαννίνων, την υψηλότερη κατάταξη γυναίκας σε αυτή τη θέση και την πιο κοντινή απόσταση από τους δύο πρώτους. Ξεπέρασε όλους τους υποψηφίους όλων ανεξαιρέτως των κομμάτων πλην των δύο που προαναφέρθηκαν που όμως έχουν τα χαρακτηριστικά που επίσης διεξοδικά αναλύθηκαν. Αυτή είναι μια πρωτιά που έχει το εξής μήνυμα. Εάν κάποιος σκεφτεί ότι και ο Κώστας Τασούλας αλλά και ο Σταύρος Καλογιάννης όπως προείπαμε έχουν Πανελλήνια εμβέλεια, η Άννα Ασημακοπούλου αναδεικνύεται πλέον στο κορυφαίο πολιτικό πρόσωπο με (ας το χαρακτηρίσουμε έτσι) «τοπικά χαρακτηριστικά». Το μήνυμα λέει πως οι πολίτες τη θέλουν πλέον όχι μόνον παρούσα, αλλά με πρωταγωνιστικό ρόλο στα τοπικά πράγματα. Οι πολίτες της το είπαν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές. Απλά και καθαρά.

Το μόνο που πλέον μένει είναι να το λάβει και να το αντιληφθεί και η κ. Ασημακοπούλου το συγκεκριμένο μήνυμα., αλλά και την ένταση με την οποία αυτό διατυπώθηκε από τους ψηφοφόρους. Αυτό το μήνυμα για πρώτη φορά έχει σταλεί με τέτοια σαφήνεια.

Είμαστε σίγουροι ότι όπως και στο παρελθόν, και θα το λάβει και θα το αξιοποιήσει.



Έτσι μας έχει συνηθίσει η Άννα.




Πηγή:  haberi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: