Κυριακή 6 Μαΐου 2012

«Την Κυριακή κρίνεται η παραμονή στο ευρώ»

«Την Κυριακή κρίνονται όλα, το αν θα μείνουμε στο ευρώ, αν θα προχωρήσουμε σε ένα δρόμο δύσκολο αλλά ασφαλή που οδηγεί σε έξοδο από το μνημόνιο» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στο Σύνταγμα το βράδυ της Παρασκευής. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μια ηχηρή απάντηση στις κάλπες και συγκεκριμένα «στους αλαζόνες που πιστεύουν ότι μπορούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του ΠΑΣΟΚ και στους ανιστόρητους που νομίζουν ότι “τελειώνουν” με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη».
«Στέλνουμε μήνυμα σιγουριάς και ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους είπε ότι τους περιμένει παρά τους δισταγμούς «για να κρατήσουμε όλοι μαζί όρθια την Ελλάδα».

«Ας το καταλάβουν καλά όλοι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός» τόνισε ζητώντας και πάλι πρωτιά για το κόμμα του, λέγοντας ότι μόνο αν το ΠΑΣΟΚ λάβει την εντολή θα μπορέσει να γίνει καταλύτης εξελίξεων στην κατεύθυνση του σχηματισμού μίας κυβέρνησης που «ξέρει να διαπραγματεύεται», όπως είπε.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, φιλοευρωπαϊκή που ξέρει να διαπραγματεύεται, αλλά στο γήπεδο με τους ξένους, όχι στα αποδυτήρια, όπως έκαναν άλλοι κρυμμένοι πίσω από εμάς στους δύσκολους καιρούς της διαπραγμάτευσης». 

Σχολιάζοντας την είσοδο της Χρυσής Αυγής στην Βουλή ο κ. Βενιζέλος τόνισε «από εδώ φωνάζουμε όλοι μαζί ΟΧΙ στην είσοδο στη Βουλή των οπαδών του φασισμού και ναζισμού», ενώ αναφερθείς στο θέμα των παράνομων μεταναστών επισήμανε «ασφάλεια στους πολίτες, αξιοπρεπή μεταχείριση στους μη νόμιμους μετανάστες». Σημειώνεται ότι ήταν έντονη η παρουσία μεταναστών στη συγκέντρωση. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την ΝΔ, λέγοντας ότι αυτοί που άφησαν συντρίμμια στην χώρα, δεν προχώρησαν ούτε σε ίχνος αυτοκριτικής, αλλά έχουν και το «θράσος να ζητούν να κυβερνήσουν αυτοδύναμα».

Την ίδια ώρα, εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α μιλώντας για «μικρόβιο αλαζονείας που μεταδίδεται από την ΝΔ» και επισήμανε ότι αυτά που λέει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α «μας οδηγούν ακαριαία έξω από την Ευρώπη, όχι γιατί θα μας διώξουν, αλλά γιατί, για να επιβιώσουμε, θα παρακαλάμε να μας διώξουν».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να οδηγηθεί στον εκφασισμό, ενώ τονίζοντας ότι «κανείς πλέον δεν μπορεί να πει ότι δεν ξέρει τι συμβαίνει», υπογράμμισε ότι «την Κυριακή κάθε πολίτης που θέλει να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ πρέπει στην κάλπη να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ».



Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: