Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ: "Ο Τσίπρας δεν θέλει να κυβερνήσει και ετοιμάζεται για νέες εκλογές" - Τσίπρας: "Θέλω αλλά δεν μου βγαίνουν τα κουκιά"

Με τη χώρα ακυβέρνητη, τα κόμματα φαίνεται πως εξακολουθούν να μην αντιλαμβάνονται το κρίσιμο σημείο στο οποίο βρίσκεται η χώρα και συνεχίζουν να ασχολούνται με τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα που θα τους εξασφαλίσουν περισσότερες ψήφους στις επόμενες εκλογές. Με τη σκληρή του απάντηση ο Σαμαράς προς τον Αλέξη Τσίπρα και τη σφοδρή του επίθεση προσπαθεί να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα και να παραγκωνίσει με αυτό τον τρόπο το ΠΑΣΟΚ. Έτσι με τα λόγια του ο κ. Σαμαράς θέλει να δείξει ότι υπάρχει η Νέα Δημοκρατία και καλύπτει το χώρο της κεντροδεξιάς και στην αντίπερα όχθη υπάρχει ο ΣΥΡΙΖΑ και έτσι μπαίνει στην άκρη για τα καλά το ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ.Σαμαράς κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι κάνει το παν για να μην σχηματισθεί κυβέρνηση και ότι δεν έχει διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας. "Αυτά που προτείνει", είπε, "μεταξύ των οποίων ο λογιστικός έλεγχος του χρέους, οδηγούν σε έξοδο από το ευρώ". 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρατήσει τις γέφυρες ανοιχτές και για αυτό πολλοί δεν αποκλείουν να πει ναι στον κ. Τσίπρα στο ραντεβού της Τετάρτης για τη συγκρότηση κυβέρνησης με επικεφαλής τον κ. Τσίπρα. Ωστόσο, με γνωστή τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορέσει να σχηματίσει κυβέρνηση και έτσι θα καταθέσει την Τετάρτη το βράδυ την εντολή διερεύνησης. Με αυτό τον τρόπο ο κ. Βενιζέλος θέλει να χρεώσει στον κ. Τσίπρα την αποτυχία σχηματισμού κυβέρνησης προκειμένου να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κόμμα εξουσίας. 

Μάλιστα, κάλεσε τον κ. Τσίπρα να περιμένει τη συνάντησή τους την Τετάρτη και σαν να τον προειδοποίησε ότι θα είναι πολύ ουσιαστική, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του λέγοντας πως η σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση δεν γίνεται μέσα στην Ελλάδα μεταξύ των κομμάτων με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές, αλλά έξω με τους εταίρους, με τους δανειστές, με τις αγορές, με τους κερδοσκόπους, με τις πιέσεις, με τα συμφέροντα, με τις απειλές. Σημείωσε δε με νόημα πως "οποιοι θέλουν να διαπραγματευτούν και να διαπραγματευτούν σκληρά προς όφελος της πατρίδας, πρέπει να κρατήσουν την όρεξή τους για εκεί, για το γήπεδο, όχι για εδώ, για τον εσωτερικό διάλογο των κομματικών σκοπιμοτήτων".

Από την πλευρά του, ο κ. Τσίπρας γνωρίζει εκ των προτέρων πως οι έδρες δεν φτάνουν. Κοινώς τα κουκιά δεν του βγαίνουν για να σχηματίσει κυβέρνηση. Έτσι ενισχύει ακόμα περισσότερο το αντιμνημονιακό του προφίλ και προσπαθεί μέσω των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων να αποκτήσει συνεργασίες, που στις επόμενες εκλογές τον Ιούνιο θα του εξασφαλίσουν ένα μεγαλύτερο ποσοστό και ίσως και την πρωτιά. Πάντως, αυτή την ώρα δεν φαίνεται να επιθυμεί να διαχειριστεί την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης.



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: