Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Ο καιρός αλλάζει και έρχεται τις επόμενες ώρες νέο κύμα κακοκαιρίας. Και μάλιστα σε δυο… φάσεις! Ένα από απόψε (10.01.2018) το βράδυ έως το βράδυ της Πέμπτης και ένα δεύτερο από την Παρασκευή! Ήδη, η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο.Σε πρώτη φάση, η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τα νοτιοδυτικά. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι βροχές και οι καταιγίες. Από αύριο το βράδυ, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.



Σε δεύτερη φάση, η επιδείνωση θα έρθει από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες αλλά και χιόνια!

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις βραδινές ώρες απόψε (Τετάρτη 10-01-2018) και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και την ανατολική Στερεά.

2. Μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης (11-01-18) τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Β. Τις παροδικές χιονοπτώσεις (πάνω από τα 1.000 μέτρα) στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Β. Νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή (12-01-2018) από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν:

1. Την Παρασκευή (12-01-18) τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο και από τις βραδινές ώρες την υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την κεντρική Μακεδονία.

2. Το Σάββατο (13-01-18) την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Β. Τις πυκνές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές:

1. Της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

2. Της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μέτρα) το Σάββατο.

Γ. Τους θυελλώδεις βόρειους βορειοανατολικούς ανέμους (8 και πιθανόν 9 μποφόρ) στο Αιγαίο το Σάββατο.

Επισημαίνεται ότι παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη (16-01-18).

Δεν υπάρχουν σχόλια: