Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Δολοφόνος Δώρας Ζέμπερη: «Μου έδωσαν 30.000 ευρώ για να τη σκοτώσω»

Νέα στοιχεία - φωτιά προκύπτουν από την συμπληρωματική κατάθεση του 58χρονου δράστη της δολοφονίας της εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο, που συγκλόνισε το πανελλήνιο.Ο δράστης κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα στον ανακριτή, ο οποίος τον κάλεσε σε συμπληρωματική απολογία. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τον πλησίασαν δύο άτομα και τού είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι ο ένας αποκαλούσε τον άλλο αφεντικό. 



Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει στο υπόμνημά του ο δράστης, τα δύο άτομα τού έταξαν 30.000 ευρώ για να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, ενώ τον είχαν προμηθεύσει με ναρκωτικά. Ο 58χρονος την παρακολουθούσε πάνω από δύο εβδομάδες μέσα από δύο φωτογραφίες που τού είχαν δώσει, ενώ τον είχαν προμηθεύσει και με το μαχαίρι του εγκλήματος.  

Οι δύο -κατά τα λεγομενα του δράστη- ηθικοί αυτουργοί είχαν πει στον 58χρονο ότι μόλις πάρει το κινητό και τα πράγματα της Δώρας, να πάει να τα πουλήσει σε καταστήματα στη Μενάνδρου για να φανεί ως ληστεία. 

Ο δικηγόρος του πατέρα της Δώρας Ζέμπερη, Αποστόλης Λύτρας είπε ότι έρχονται νέα στοιχεία και εξελίξεις. «Θα δούμε αν όντως ισχύουν αυτά που κατέθεσε ο κατηγορούμενος. Δε αρνείται ότι ήταν αυτός που έκανε το έγκλημα, αλλά αναφέρει ότι υπήρχαν ηθικοί αυτουργοί», σημείωσε.

Η Δώρα Ζέμπερη βρέθηκε νεκρή με 14 μαχαιριές στις 18 Οκτωβρίου 2017 στο Β' Νεκροταφείο στα Πατήσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: