Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΛΟΓΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΝHΠΙΑΓΩΓΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Αξιότιμη Γραμματεία Πόλης της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων, 

Με το ακόλουθο έγγραφο θα θέλαμε να υποβάλλουμε και επίσημα την παραίτησή μας από τη Γραμματεία Πόλης της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων ,δηλώνοντας ταυτόχρονα και την ανεξαρτητοποίηση του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών ,από τον πυρήνα της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων .
Οι λόγοι που μας οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης ήταν πολλοί και για εμάς ιδιαίτερα σοβαροί .Μπαίνοντας στη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. προ τεσσάρων ετών ,περιμέναμε να συναντήσουμε ένα κλίμα ομαδικότητας ,ομόνοιας ,συμπαράστασης και στήριξης από όλα τα μέλη και κυρίως από τα άτομα που ηγούνται αυτής της παράταξης .Με το πέρας των τεσσάρων αυτών χρόνων ,συνειδητοποιήσαμε και είδαμε ξεκάθαρα ότι οι παραπάνω αρχές σε πολλές περιπτώσεις δεν ισχύουν .
Για λόγους λοιπόν τυχόν παραπληροφόρησης ,θεωρούμε σωστό να αναφέρουμε τους συγκεκριμένους λόγους που μας οδήγησαν στην απόφαση αυτή ,οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν είναι γενικότητες ,υπερβολές ,ανακρίβειες ή «καραμέλα» όπως άλλωστε μας ανέφερε και μας κατηγόρησε πρώην υψηλά ιστάμενο πρόσωπο της πλευράς της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. στην οποία μέχρι πρότινος ανήκαμε .
Πρώτα από όλα ,θεωρούμε ιδιαίτερα σοβαρό λόγο ,την έλλειψη και της ελάχιστης έστω υποστήριξης στις Γενικές Συνελεύσεις του Π.Τ.Ν. ,πράγμα που το είχαμε τεράστια ανάγκη ,καθώς όλοι γνωρίζετε ότι στη συγκεκριμένη σχολή ,η τελευταία Γενική Συνέλευση είχε γίνει 2,5 χρόνια πριν (Φεβρουάριος 2009) ,όταν εμείς ήμασταν μόλις πρώτο έτος .Άρα ,μπορείτε όλοι να καταλάβετε την κατάσταση την οποία είχαμε να αντιμετωπίσουμε λόγω της απειρίας μας και δεδομένου ότι οι εν λόγω συνελεύσεις έλαβαν χώρα σε ιδιαίτερα κρίσιμη για την παιδεία εποχή (Σεπτέμβριος 2011) .
Στο γενικότερο πλαίσιο της έλλειψης υποστήριξης θα θέλαμε να αναφέρουμε τις ηχηρές και κατά συρροή απουσίες των υψηλά ιστάμενων προσώπων της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. στις διάφορες εκδηλώσεις που κατά καιρούς διοργάνωνε η σχολή μας .Εκφράσαμε άπειρες φορές τη δυσαρέσκειά μας ,αλλά όπως όλοι καταλαβαίνετε δεν εισακούστηκε ποτέ .
Ως μέλη της Γραμματείας Πόλης της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων ,δε νιώσαμε ουδέποτε ότι η Γραμματεία αυτή εξυπηρετούσε το σκοπό για τον οποίο συστάθηκε .Ουδέποτε πάρθηκε απόφαση για την επίλυση καίριων θεμάτων που αφορούν τους φοιτητές και την παράταξη .Μόνιμα επικρατούσε κλίμα ασυνεννοησίας και ημι-πληροφόρησης .Το μόνιμο θέμα συζήτησης ,τουλάχιστον στις Γραμματείες που κληθήκαμε να παρευρεθούμε εμείς ,ήταν η οργάνωση των parties ,αν και ,έστω κι εκεί ,οι αποφάσεις που λαμβάνονταν ,τελικά δεν τηρούνταν .Μια τέτοια Γραμματεία ,σαφώς και δεν μας εξέφρασε ΠΟΤΕ και η παραμονή μας σε αυτή ήταν ανούσια .
Πέραν όλων αυτών ,η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ,και που ουσιαστικά μας ανάγκασε να αποχωρήσουμε από τον πυρήνα της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ,όχι πλέον μόνο ως οντότητες ,αλλά και ως σχολή ,ήταν οι ψευδείς φήμες που κυκλοφορούσαν (και συνεχίζουν ακόμα!) για την Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Π.Τ.Ν. Τα άτομα που διέδωσαν αρχικά τις φήμες ,και δεν αναφερόμαστε σε ανύπαρκτες συνδικαλιστικά και όχι μόνο παρουσίες που παρασιτούν στη σημερινή Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. εις βάρος αξιόλογων συνδικαλιστικών και ουσιαστικών ΔΑΠιτών ,αλλά υψηλά ιστάμενα μέλη ,νυν και πρώην της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων .Τα άτομα ,λοιπόν αυτά ,θα πρέπει να γνωρίζουν πολύ καλά και καλύτερα από τον καθένα τι έχει προσφέρει αυτή η Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Π.Τ.Ν. τα τελευταία 4 χρόνια σε κεντρικό επίπεδο και πόσο έχει στηρίξει τη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων σε πολύ συγκεκριμένες και σοβαρές καταστάσεις .Στο σημείο αυτό ,μπορούμε πλέον ξεκάθαρα να μιλήσουμε για αχαριστία και επιλεκτική μνήμη .
Οι εν λόγω φήμες και κακοήθειες ,αρχικά έβαλλαν τη σχολή μας ως ομάδα ,και αναφερόμαστε στις φήμες που κυκλοφορούν τον έναν ακριβώς τελευταίο χρόνο και όλοι πλέον γνωρίζετε .Επί ένα χρόνο ,εξαιτίας της παρεύρεσής μας σε συγκεκριμένα μαγαζιά και της «φιλικής» μας σχέσης με συγκεκριμένα άτομα ,στους διάφορους κύκλους της παράταξης ,ακούγεται ότι μια από τις πρώτες σχολές που επί «κόντρας» τάχθηκε και υποστήριξε ολόκληρη ,τη συγκεκριμένη πλευρά ,Ξ Ε Π Ο Υ Λ Η Θ Η Κ Ε!!!Όλο αυτό τον 1 χρόνο ,ακούγονται όλα αυτά πίσω από την πλάτη μας ,και ουδέποτε κανείς είχε το θάρρος να μας αναφέρει κάτι ,αλλά τα άτομα αυτά προτίμησαν μια άνανδρη στάση ,απέναντί μας ,που σκοπό είχε την παραπληροφόρηση !
Στις φήμες που αναφέρθηκαν παραπάνω ,πρέπει να προσθέσουμε και διάφορες πισώπλατες ΞΑΝΑ επιθέσεις που δεχτήκαμε εμείς ,αλλά και άλλα ενεργά μέλη της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Π.Τ.Ν. και που μας έβλαπταν πλέον και ως προσωπικότητες .Δεν ενοχλήσαμε ως σχολή και ως άτομα ,ποτέ κανένα ενεργό μέλος της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων και δεν εκφράσαμε ποτέ δημόσια την άποψή μας για ζητήματα της παράταξης ,χωρίς να μας ζητηθεί ,πράγμα που ανεχθήκαμε άπειρες φορές .Προφανώς λοιπόν και απαιτούσαμε την ίδια αντιμετώπιση σαν άτομα .
Το τελευταίο «κατόρθωμα» ,που είναι πλέον γνωστό σε όλους σας και αποτέλεσε την ταφόπλακα στην παραμονή ή όχι της σχολής μας στον πυρήνα της Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. Ιωαννίνων ,ήταν η εσκεμμένη «δήθεν» ασυνεννοησία ως προς την πραγματοποίηση του τελευταίου μας party .Το εν λόγω party είχε οριστεί τρεις εβδομάδες πριν την πραγματοποίησή του .Αλλά όπως τελικά μάθαμε ανακοινώθηκε στο μαγαζί μια μέρα πριν ,με αποτέλεσμα τη δικαιολογημένη από τη μεριά του μαγαζιού αντιμετώπισή μας .Παρ’ όλα αυτά ,το party αυτό ήταν και το τελευταίο της σχολής μας για αυτό το ακαδημαικό έτος και το οργανώσαμε επί τρείς εβδομάδες και όπως αποδείχτηκε με τεράστια επιτυχία .Το παραπάνω είχε ως αποτέλεσμα την έκθεσή μας ,τόσο στο μαγαζί όσο και απέναντι στα άτομα που είχαν προσκληθεί κι όπως όλοι καταλαβαίνετε ζητάμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους, οι άνθρωποι που οδηγούμενοι από την αφέλειά τους έστησαν όλο αυτό το συμβάν , αντί να κρύβουν το λάθος τους πίσω από τηλεφωνήματα και λεκτικές επιθέσεις ,οι οποίες μας πρόσβαλαν ως προσωπικότητες .Γιατί εμείς τουλάχιστον ,παρότι «γυναικούλες» ,όπως μας αποκάλεσαν κάποιοι ,έχουμε μάθει να παραδεχόμαστε τα λάθη μας και να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες των πράξεών μας και όχι να τις ρίχνουμε αλλού ,όπως στην προκειμένη περίπτωση ,που κάποιοι εξακολουθούν να κατηγορούν το μαγαζί .
Κλείνοντας ,θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι θα εξακολουθήσουμε μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα κατέχουμε την ιδιότητα του φοιτητή να ανήκουμε στη Δ.Α.Π.-Ν.Δ.Φ.Κ. ,προκειμένου να συνεχίσουμε να μεταλαμπαδεύουμε τις ιδέες και τις αξίες που εδώ και χρόνια η παράταξη αυτή πρεσβεύει .Επίσης ,θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλα τα παιδιά που ήταν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια .Δεν ξεχνάμε τίποτα !Δεν είμαστε αχάριστες !Θα συνεχίσουμε ,όταν και αν μας ζητηθεί βοήθεια από αυτά τα παιδιά ,να την προσφέρουμε απλόχερα .Η απόφασή μας αυτή σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολη και απλή ,αλλά φρόντισαν επί 4 χρόνια κάποιοι να μας αναγκάσουν να την πάρουμε .Μπορεί τα άτομα που απαρτίζουν τη σχολή μας ,να θεωρούνται ,όπως άπειρες φορές ισχυρίστηκαν δημόσια κάποιοι «φωστήρες» , «χαμηλής νοημοσύνης» ,αλλά θα θέλαμε να σας δώσουμε μια συμβουλή .Ποτέ μη ξεχάσετε τις ιδέες και τις αξίες της Δ.Α.Π. και ποτέ μη μείνετε σε κάτι ,όταν αυτό ,όπως το κατάντησαν κάποιοι ,πάψει να σας εκφράζει .Ευχόμαστε σε όλες τις σχολές καλό και καθαρό αγώνα και εκείνη την ημέρα να μπορούμε όλοι να πανηγυρίσουμε για τη Δ.Α.Π. που αγαπάμε .

Με εκτίμηση
Τριανταφύλλου Χρυσούλα
Τζιουβαλέκα Ειρήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: