Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ: "Νταής" γιατρός έβρισε νοσοκόμα

Το συγκεκριμένο περιστατικό μονοπωλεί συζητήσεις τις τελευταίες ημέρες στους διαδρόμους και τα γραφεία του νοσοκομείου του Ρίου, μεταξύ εργαζομένων και νοσηλευτριών. Και όπως λένε οι περισσότεροι με τους οποίους μιλήσαμε, όχι μόνο δεν έχει τύχει μέχρι σήμερα να συναντήσουν κάτι αντίστοιχο, αλλά δεν υπάρχει όμοια περίπτωση αδικίας. Δηλαδή, ένας εργαζόμενος να πέσει θύμα εξύβρισης από προϊσταμένους του και παρ' όλα αυτά να βρεθεί τελικά σε ρόλο κατηγορούμενου. Αυτό ακριβώς περιγράφεται στις συζητήσεις ότι συνέβη με πρωταγωνιστές μία νοσηλεύτρια και έναν χειρουργό γιατρό του νοσηλευτικού ιδρύματος.
Συνεργάζονταν στο χώρο των χειρουργείων αλλά φαίνεται ότι ο γιατρός είχε αγχωθεί πολύ με τα αλλεπάλληλα περιστατικά που έπρεπε να αναλάβει και ήταν αρκετά εκνευρισμένος. Οι απαιτήσεις του από τη νοσοκόμα αυξήθηκαν σε μεγάλο βαθμό και εκείνη δεν ήξερε τι να πρωτοκάνει. Μέχρι που κάποια στιγμή έκανε ένα λάθος και ο γιατρός έγινε έξω φρενών. Άρχισε να φωνάζει και να χτυπά τα χέρια του στο τραπέζι. Η νοσηλεύτρια προσπαθούσε να τον ηρεμήσει, λέγοντάς του ότι δίχως άγχος τα πράγματα θα μπορούσαν να πάνε καλύτερα και ότι αυτό το νευρικό κλίμα μόνο σε κακό αποτέλεσμα οδηγεί. Όμως ο γιατρός εξαγριωνόταν ακόμα περισσότερο και με ύφος του στυλ «ξέρεις ποιος είμαι εγώ...» άρχισε να την βρίζει εξαπολύοντάς της βαρύτατες εκφράσεις ακόμα και «ροζ» περιεχομένου! Και όλα αυτά μπροστά σε τρίτους, είτε ειδικευόμενους γιατρούς, είτε άλλους εργαζόμενους που ανήκουν στο παραϊατρικό προσωπικό. Κανείς δεν παρενέβη φοβούμενοι άπαντες την περαιτέρω αντίδραση του γιατρού. Όμως η νοσηλεύτρια κυριολεκτικά τα... βρόντηξε κι έφυγε από το χώρο των χειρουργείων, λέγοντάς του ότι δεν είναι... «τσ...α» για να της μιλάει έτσι.

Της έκανε αναφορά...!
Το ακόμα χειρότερο, όμως, συνέβη στη συνέχεια. Και ποιο ήταν αυτό; Ότι αντί η νοσηλεύτρια να αντιδράσει με κάποιον σχετικό τρόπο κατά του γιατρού για τα όσα προσβλητικά της είχε πει, αντιθέτως ο... γιατρός ήταν εκείνος που της έκανε αναφορά. Έτσι η νοσηλεύτρια κλήθηκε σε απολογία για το συμβάν της λογομαχίας. Και μάλιστα, κατηγορούμενη ότι απευθύνθηκε στον γιατρό χρησιμοποιώντας τη λέξη «τσ...α» μπροστά του, κάτι που έδειξε, λέει, πως δεν του έχει σεβασμό! Και όπως ήταν φυσικό μετά από αυτή την εξέλιξη, το περιστατικό και οι εξελίξεις του έχουν αποτελέσει αντικείμενο έντονης αντίδρασης από συναδέλφους της γυναίκας. Περιμένοντας όλοι με αγωνία ποια θα είναι η τελική απόφαση μετά την απολογία της...



Πηγή: dete.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: