Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τραυματίες αστυνομικοί σε συμπλοκή με ληστές στην Καλαμάτα

Βροχή έπεσαν οι σφαίρες λίγο νωρίτερα σε πολυκατοικία στο κέντρο της Καλαμάτας, ύστερα από ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και υπόπτων για ληστεία που είχε γίνει το μεσημέρι στην περιοχή. Όλα ξεκίνησαν στις 14:40, όταν δύο ένοπλοι δράστες που φορούσαν κράνη, έσπασαν με βαριοπούλα την γυάλινη είσοδο υποκαταστήματος τράπεζας και με την απειλή καλάσνικοφ, αφαίρεσαν από το ταμείο 90.000 €. Στη συνέχεια οι δράστες διέφυγαν με κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία εγκατέλειψαν λίγο πιο μακριά και διέφυγαν. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε έναν ανθρωποκυνηγητό στην περιοχή για τον εντοπισμό τους από την Αστυνομία.
Ύστερα από πληροφορίες που κατέληξαν στους αστυνομικούς, πριν λίγη ώρα, εντοπίστηκε ένας ύποπτος για την ληστεία και κατά τον σωματικό έλεγχο βρέθηκαν πάνω του κάποια κλειδιά, που όπως παραδέχτηκε ήταν από διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί. Αμέσως στήθηκε επιχείρηση και οι αστυνομικοί εφόρμησαν στο διαμέρισμα, όμως οι δύο συνεργοί του συλληφθέντα που βρίσκονταν μέσα άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις από αυτούς και ο ένας εκ των δραστών από τα πυρά που απάντησαν οι αστυνομικοί.

Οι άντρες της αστυνομίας μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, ο ένας έχοντας βληθεί στη γνάθο και το χέρι , ο άλλος στο πόδι και ο τρίτος ξυστά στο κεφάλι. Σύμφωνα με τις τελευταίες μας πληροφορίες για κανέναν δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την ζωή τους, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τυχόν άλλων συνεργών των ληστών και για να διαπιστωθεί τόσο η συμμετοχή ή όχι στην ληστεία που έγινε το μεσημέρι όσο και σε άλλες παρόμοιες πράξεις. Και οι τρεις δράστες που συνελήφθησαν είναι Έλληνες, ενώ ο ένας από αυτούς που επίσης τραυματίστηκε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο και νοσηλεύεται φρουρούμενος.



Πηγή:  prionokordela.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: