Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Στον Α.Σαμαρά η εντολή σχηματισμού κυβέρνησης - ΟΧΙ από Τσίπρα! - Ναι με όρους από Βενιζέλο - Έκλεισε την πόρτα και ο Κουβέλης για συνεργασία

Μόλις 20 λεπτά κράτησε η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα. Ηταν η πρώτη συνάντηση με πολιτικό αρχηγό από την στιγμή που ο κ.Σαμαράς πήρε την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ο κ.Τσίπρας είπε όχι στον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας: "Οι προγραμματικές θέσεις της ΝΔ είναι στον αντίποδα του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης της αριστεράς".  Τους 5 όρους του για την δημιουργία μια κυβέρνησης εθνικής ενότητας παρουσίασε στην 15λεπτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Σαμαράς συναντήθηκε με τον κ. Κουβέλη με τον οποίο είχε τη μεγαλύτερη συνάντηση από τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς. Μόλις τελείωσε η συνάντηση ο κ. Κουβέλης δήλωσε πως δεν μπορεί να συνεργαστεί με το δίπολο, εννοώντας Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, αλλά αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα στον κ. Τσίπρα. 

Όχι σε συνάντηση και κατ' επέκτασιν και σε συνεργασία είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ, Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε τηλεφωνικά με τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ζήτησε συνάντηση στο πλαίσιο των επαφών του για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι δεν υπάρχει αντικείμενο συζήτησης για μια τέτοια συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά. Είχε άλλωστε ξεκαθαρίσει πως δεν επρόκειτο να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία "ούτε νεκρός". Το παρασκήνιο της προσπάθειας να κλειστεί ραντεβού είχε ένταση και εκνευρισμό.




Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: