Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Έκρηξη σε σχολείο με μία νεκρή μαθήτρια -"Βλέπουν" τη μαφία πίσω από την επίθεση

Μια μαθήτρια νεκρή και έξι τραυματίες είναι ο απολογισμός από την έκρηξη που σημειώθηκε μπροστά σε επαγγελματικό λύκειο στο Μπρίντιζι της νότιας Ιταλίας, σύμφωνα με τον Φαμπιάνο Αμάτι, αξιωματούχο της τοπικής υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας. Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, ο Αμάτι τόνισε πως μια μαθήτρια υπέκυψε στα τραύματά της και δύο άλλοι μαθητές, από τους έξι που τραυματίστηκαν είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Μια άλλη μαθήτρια, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Η έκρηξη, ήταν μεγάλης ισχύος, αφού προκλήθηκαν ζημιές και σε καταστήματα που βρίσκονται σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 07:45, την ώρα που οι μαθητές έμπαιναν στις τάξεις στο λύκειο Φραντσέσκα Μορβίλο Φαλκόνε.

Οι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν τοποθετηθεί μέσα σε κάδο απορριμμάτων, μπροστά από το λύκειο. Οι πρώτες εκτιμήσεις των εισαγγελέων οδηγούν προς την μαφία: όλοι σχεδόν οι μαθητές, προέρχονται από το χωριό Μεζάνιε, όπου, πριν λίγες ημέρες, εξερράγη το αυτοκίνητο του προέδρου της ένωσης εμπόρων κατά της μαφίας.

Σήμερα, επίσης, φθάνει στο Μπρίντιζι, το "Καραβάνι κατά της μαφίας", μια πρωτοβουλία που, μεταξύ των άλλων, ευαισθητοποιεί τους ιδιοκτήτες καταστημάτων, ζητώντας τους να μην πληρώνουν στις μαφιόζικες οργανώσεις, το "χαράτσι υποχρεωτικής προστασίας".



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: