Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Δήλωση Δημοτικής Συμβούλου του Δήμου Ιωαννιτών, Άννας Ασημακοπούλου

Ενημερώθηκα από δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο για την υποτιθέμενη «ομόφωνη» απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ιωαννιτών με την οποία ορίζεται, μεταξύ άλλων, η σύζυγος του Δημάρχου, κα Κατερίνα Χαρίση ως δικηγόρος για την εκπροσώπηση του Δήμου Ιωαννιτών σε υποθέσεις που αφορούν κυρίως σε απαλλοτριώσεις και αποζημιώσεις.   Η απόφαση πάρθηκε «δια περιφοράς», ήτοι χωρίς τη δια ζώσης συνεδρίαση των μελών της Οικονομικής Επιτροπής. Σε ό,τι με αφορά, διευκρινίζω ότι δέχτηκα τηλεφώνημα από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Ιωαννιτών και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής, κ. Νίκο Μάντη ο οποίος με ενημέρωσε ότι λόγω του κατεπειγόντως έπρεπε να παρθεί απόφαση για την νομική εκπροσώπηση του Δήμου σε υπόθεση στην Αθήνα. Στο εν λόγω τηλεφώνημα δεν αναφέρθηκαν άλλες υποθέσεις του Δήμου ούτε το όνομα της κας Χαρίση. 

Σε συνομιλία μου με τον κ. Μάντη κατόπιν των σχετικών δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο, ο κ. Μάντης παραδέχτηκε ότι επίτηδες απέκρυψε τον ορισμό της κας Χαρίση και μου είπε ότι «δεν περίμενε το θέμα να πάρει τέτοιες διαστάσεις». 

Πέραν του αντιδεοντολογικού του ορισμού της συζύγου του Δημάρχου ως δικηγόρο του Δήμου, η εσκεμμένη παραπλάνηση μέλους της Οικονομικής Επιτροπής από τον Πρόεδρό της και Αντιδήμαρχο του Δήμου, ξεπερνά κάθε θεσμικό, πολιτικό αλλά και ανθρώπινο όριο χρηστής συμπεριφοράς. 

Καλώ τον κ. Μάντη ως πράξη επανόρθωσης να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του. 

Η συμμετοχή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και σε όλα τα θεσμικά του όργανα ως μέλος της Μείζονος Αντιπολίτευσης γίνεται με παραταξιακή συνείδηση αλλά πάνω απ’όλα με ήθος, ειλικρίνεια και προσωπική αξιοπρέπεια. 

Σε περίπτωση που ο κ. Μάντης δεν πράξει ως οφείλει, θα υποβάλλω αρμοδίως την παραίτησή μου από την Οικονομική Επιτροπή ως ένδειξη διαμαρτυρίας με στόχο τη διαφύλαξη της ειλικρίνειας ως ελάχιστο γνώμονα λειτουργίας των θεσμικών οργάνων του Δήμου μας. 



Άννα Ασημακοπούλου
Δημοτική Σύμβουλος-Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία
Ιωάννινα, 19/05/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια: