Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Βενιζέλος: "Δεσμεύομαι ότι δεν θα μπουν νέοι φόροι"

Τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε στο Ίδρυμα Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας ο Ευ. Βενιζέλος, αναπτύσσοντας μεταξύ άλλων τα μέτρα που θα ανακληθούν. "Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο, για την υπέρβαση της κρίσης. Φίλες και φίλοι, έχομε διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου, ο χρόνος μετράει ανάποδα", είπε αρχίζοντας την ομιλία του.

"Στόχος μας να θωρακιστεί η Ελλάδα, μέσα σε ένα περιβάλλον εσωτερικό και διεθνές, να είναι έτοιμη σε τρία το αργότερο χρόνια να είναι ένα αυτάρκες και θεσμικό ισοδύναμο μέλος της Ευρωζώνης", συνέχισε.

"Το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό, όχι απλά να διαμορφωθεί μία κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή. Πρέπει στο ίδιο το εκλογικό σώμα, να έχει δείξει ο ελληνικός λαός την κατεύθυνση για να κινηθούμε".

Δεύτερη προϋπόθεση όπως είπε, είναι να διαμορφωθεί μία μεγάλη συμμαχία της υπευθυνότητας και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

Τρεις προτάσεις διακυβέρνησης

Για την επόμενη ημέρα των εκλογών, όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχουν διατυπωθεί τρεις προτάσεις διακυβέρνησης της χώρας.

"Πρώτη, η πρόταση της ΝΔ για να κυβερνήσει μόνη. Απεδείχθη ότι κανείς δεν μπορεί να κυβερνήσει μόνος. Δεύτερη πρόταση είναι κυβέρνηση αντιμνημονιακών δυνάμεων, που διατύπωσε ο κ. Τσίπρας και η τρίτη πρόταση, είναι η πρόταση που περιέγραψα", είπε, επαναλαμβάνοντας τα περί προοδευτικών μεταρρυθμίσεων.

"Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι δεδομένο. Κι όποιοι πιστεύουν ότι την επόμενη των εκλογών θα υπάρξει δεδομένη απάντηση, κάνουν λάθος", πρόσθεσε.

"Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε υπηρεσίες, να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος, γιατί ξεκινήσαμε αυτήν την προσπάθεια μόνοι μας. Αλλά αν υπάρχουν άλλοι έτοιμοι, πρόθυμοι και ικανοί να αναλάβουν το βάρος, χωρίς κινδύνους για τους πολίτες, ιδού ο δρόμος, ας τον ακολουθήσουν", είπε.

"Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε"
Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύθηκε για τρία πράγματα, προς ελάφρυνση των φορολογούμενων: Όχι νέοι φόροι
Όχι επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων
Όχι οριζόντιες περικοπές

Επίσης, δεσμεύθηκε για σταθερό φορολογικό σύστημα για δέκα χρόνια, ασκώντας μάλιστα κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι αποχώρησε από τον σχετικό διάλογο.

Ακόμη, δεσμεύτηκε για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών με την εξής σειρά:
πρώτο βήμα, ανάκληση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλεται από τους μισθωτούς
δεύτερο βήμα, σταδιακή μείωση του μη μισθολογικού κόστους (-5% στις ασφαλιστικές εισφορές)
τρίτο βήμα, αντικατάσταση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα και όλων των φόρων για τα ακίνητα από έναν νέο ενιαίο φόρο
τέταρτο βήμα, η σταδιακή μείωση του ΦΠΑ

Το συνολικό κόστος όλων αυτών δεν ξεπερνά, όπως εκτίμησε, το 1% του ΑΕΠ, όμως όπως είπε, βασική προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Εν συνεχεία, αναφέρθηκε στις πηγές πλούτου της Ελλάδας, τους ανθρώπους, τον φυσικό πλούτο, τον πολιτισμό, την επιστροφή στην ύπαιθρο.

"Δεσμευόμαστε, εγγυόμαστε, μπορούμε", είπε κλείνοντας την ομιλία του.



Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: