Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Πολιτική κόντρα από την σύλληψη Λιάτσου

Δριμύ κατηγορώ κατά του Πάνου Καμμένου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή τη σύλληψη του εκδότη - δημοσιογράφου Αιμίλιου Λιάτσου. «Ο κ. Καμμένος ποινικοποιεί απροκάλυπτα, σήμερα, την ελευθεροτυπία, την πληροφόρηση, τη διακίνηση ιδεών. Επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους», τονίζει σε σχετική δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης και χαρακτηρίζει «πρωτόγνωρο και πρωτοφανές πολιτικός αρχηγός να ζητά τη σύλληψη και φυλάκιση δημοσιογράφου για ρεπορτάζ στην εφημερίδα του. Γιατί ο δημοσιογράφος Αιμίλιος Λιάτσος τόλμησε να αναφερθεί στη συνεργασία του κ. Καμμένου με το θεωρητικό της χούντας Γεωργαλά».

Ανακοίνωση αναφορικά με τη σύλληψη του Αιμίλιου Λιάτσου εξέδωσε και ο ΛΑ.Ο.Σ, στην οποία εκτιμά ότι πρόκειται για μία εξέλιξη που «πλήττει βαριά την ελευθερία του λόγου».

«Οι αποκρουστικές μέθοδοι της δεκαετίας του '80 δεν μπορούν παρά να εκληφθούν ως εκδίκηση», επισημαίνει ο ΛΑ.Ο.Σ., ευελπιστώντας ότι «η Ένωση Συντακτών αντιλαμβάνεται τις συνοδές συνέπειες αυτών των ενεργειών για το δημοσιογραφικό λειτούργημα».





Πηγή: briefingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: