Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σαμαράς: "Θα κάνουμε σωστά τις εξορύξεις"

Θέμα ύψιστης προτεραιότητας για το κόμμα της ΝΔ αποτελεί η ορθή εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου της χώρας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του χθες στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου του κοιτάσματος Πρίνου - Θάσου, ο κ. Σαμαράς παρουσίασε την απόφασή του να κάνουν ότι χρειάζεται "για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη".

Η Ελλάδα, όπως εξήγησε "είναι μια χώρα πλούσια η οποία όμως κατάντησε πτωχευμένη ακριβώς γιατί δεν έγιναν οι σωστές κινήσεις. Ούτε κεφαλαιοποιήσαμε αυτά που είχε η χώρα, αλλά ταυτόχρονα κάναμε λάθη τραγικά όπως ήταν αυτή η απίστευτη διαδικασία του μνημονίου που από την αρχή την πολεμήσαμε ακριβώς γιατί δεν είχε μέσα τη διάσταση της ανάπτυξης".

Σήμερα, συνέχισε, "η μαγική λέξη που μπορεί ν' αλλάξει τα πάντα και αναφέρομαι ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, γιατί κυρίως γι΄ αυτούς εργαζόμαστε, είναι η λέξη ανάπτυξη και το δικαίωμα στην εργασία".



Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: