Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Αγγελοπούλου: "Η Ελλάδα χρειάζεται νέους ηγέτες"

Σε μια νέα γενιά ηγετών εντοπίζει το κλειδί για να τα καταφέρει η Ελλάδα η Γιάννα Αγγελοπούλου, εκφράζοντας αυτή τη σκέψη της ενώπιον του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπιλ Κλίντον. "Σε όλη μου την πορεία ως δημοτική σύμβουλος, βουλευτής και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων έζησα από κοντά τα προβλήματα που δημιούργησαν τις κρίσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα.

Η διαφορά έγκειται ότι στην πορεία προς το 2004 αναδείξαμε μια νέα κουλτούρα ειλικρίνειας, συνεργασίας, ομαδικής δουλειάς, προσήλωσης στο στόχο και σκληρής - πολλής σκληρής δουλειάς.

Δείξαμε ότι εμείς οι Έλληνες μπορούμε, ότι η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη χώρα - μια χώρα που μπορεί να ανταποκρίνεται σε δύσκολες προκλήσεις.

Αυτό το πνεύμα χάθηκε την επόμενη μέρα των Αγώνων. Λυπάμαι πραγματικά για αυτό. Ελπίζω ότι η χώρα μου θα επανακτήσει αυτή τη διάθεση και πιστεύω ακράδαντα ότι το κλειδί για να το καταφέρει είναι μια νέα γενιά ηγετών", σημείωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου για το ελληνικό πρόβλημα ερωτώμενη κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που έγινε στο πανεπιστήμιο του Harvard στη διαδικασία της επιλογής της πρώτης σειράς πρώην εκλεγμένων ηγετών που θα συμμετάσχουν στο διεθνές πρόγραμμα "Angelopoulos Global Public Leaders Programme" του Ιδρύματος Κλίντον.

Ο πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, η κυρία Αγγελοπούλου και ο πρύτανης της Σχολής Διακυβέρνησης Κέννεντυ του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ Ντέιβιντ Έλγουντ συζήτησαν για διεθνή θέματα και την κατάσταση στην Ελλάδα.

"Οι ουσιαστικές λύσεις στα σύνθετα προβλήματα που απασχολούν τη διεθνή κοινότητα μπορούν να προκύψουν μόνο από θαρραλέους και αφοσιωμένους ηγέτες.

Το Πρόγραμμά μας έρχεται να απαντήσει στο ερώτημα του πώς μπορούν αυτοί οι ηγέτες να συνεχίσουν να προσφέρουν αφού έχει ολοκληρωθεί η εκλογική τους θητεία", συμπλήρωσε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο πρόεδρος Κλίντον από τη μεριά του προσέθεσε πως η πρωτοβουλία της κυρίας Αγγελοπούλου θα δώσει την ευκαιρία σε δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες που ολοκλήρωσαν τις θητείες τους να συνεχίσουν να προσφέρουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

"Οι ηγέτες που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα μοιραστούν την εμπειρία τους και τη γνώση τους με τους φοιτητές του Χάρβαρντ που ελπίζουμε να αποτελέσουν την επόμενη γενιά ηγετών στις χώρες τους", παρατήρησε από την πλευρά του ο Πρύτανης της Σχολής Κέννεντυ


Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: