Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Προτάσεις και δεσμεύσεις Αλέκου Φαρμάκη, Υποψήφιου Βουλευτή Ιωαννίνων ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» Αλέκος Φαρμάκης από τις 25 έως 27 Απριλίου επισκέφθηκε τις περιοχές Νεοχωροπούλου, Σταυρακίου, Μαρμάρων, Περάματος, τρία ΚΑΠΗ της πόλεως Ιωαννίνων, τους εργαζόμενους της ΔΕΗ και συνάντησε πολλούς κατοίκους της πόλης.Σε όλες τις επαφές αποτυπώνεται και αντανακλάται στα πρόσωπα όλων η κρίση στην οποία περιήλθαν τα μεσαία και τα κατώτερα οικονομικά στρώματα εξ αιτίας των άστοχων επιλογών της κυβέρνησης με την εποπτεία και την καθοδήγηση της ΤΡΟΪΚΑΣ. Είναι δυσάρεστο και οικτρό το γεγονός ότι μόνον στο Πέραμα Ιωαννίνων έχουν κλείσει σαράντα επτά  (47) καταστήματα. Μια ζωντανή τουριστική περιοχή τείνει να μετατραπεί σε «κρανίου τόπο». Τα περήφανα γηρατειά έχουν οδηγηθεί στην εξαθλιωμένη ζητιανιά και οι εργαζόμενοι ενοχοποιούνται συλήβδην από την πολιτική ηγεσία, η οποία επιδιώκει απεγνωσμένα ν’ ανεύρει «αποδιοπομπαίους τράγους» και εξιλαστήρια θύματα για να εξαγνιστεί από τα ανομήματά της.

Την κρίση την επωμίζονται κυρίως οι μικροεπιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Αυτή η απροκάλυπτη επιδρομή από την κυβέρνηση της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία τείνει να μετεξελιχθεί από οικονομική και κοινωνική σε βαθιά πολιτική με απρόβλεπτες συνέπειες που αγγίζουν όλο το πολιτικό οικοδόμημα που δημιούργησαν οι ιδιοτελείς πολιτικές επιλογές αυτών που άσκησαν την πολιτική εξουσία στη χώρα μας.

Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ προτείνει και δεσμεύεται για:
1)    Την αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος και του κράτους, το οποίο πρέπει να έχει επιτελικό και ευέλικτο χαρακτήρα, που θα λειτουργεί με διαφάνεια και δημοκρατική νομιμότητα και την παραμονή των εκλεγμένων μόνο για δύο (2) σε κάθε όργανο εξουσίας.

2)    Στα πλαίσια του Εθνικού Σχεδίου Οικονομικής Ανασυγκρότησης  με την πολιτική των Εθνικών Ισοδυνάμων καταργούμε τις πρόσφατες φορολογικές απαλλαγές των τραπεζών, αντιμετωπίζουμε πραγματικά και αποτελεσματικά τη φοροδιαφυγή με τον έλεγχο των φορολογικών παραδείσων και των off shore εταιρειών, καταπολεμούμε το παραεμπόριο και το λαθρεμπόριο και με την εξοικονόμηση αυτών των πόρων στηρίζουμε τα εισοδήματα των αδυνάτων και αποκαθιστούμε σταδιακά τους μισθούς και τις συντάξεις.

3)    Έλεγχο πραγματικό των ενδο-ομιλικών συναλλαγών, καταπολέμηση των καρτέλ και των  μεσαζόντων στην παραγωγή και με τις δράσεις μας αυτές στηρίζουμε την αγοραστική δύναμη  των νοικοκυριών.

4)    Ευνοϊκή διευθέτηση των δανείων των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και διασφάλιση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: