Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Συνάντηση με κατοίκους των Λογγάδων για το ΠΔ Λίμνης είχε ο Θανάσης Οικονόμου


Σε ανοιχτή συγκέντρωση για το Σχέδιο του ΠΔ Λίμνης μετατράπηκε η επίσκεψη του Θανάση Οικονόμου στους Λογγάδες. Ο υποψήφιος Βουλευτής στα πλαίσια των συναντήσεων του με τους κατοίκους των χωριών του νομού μας, επισκέφτηκε χθες το απόγευμα τους Λογγάδες όπου διαπίστωσε την αγωνία αλλά και τη βαθιά ανησυχία των κατοίκων για το τι μέλλει γενέσθαι αναφορικά με το Προεδρικό Διάταγμα. Αμέσως, κάλεσε την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κα Γιαννούλα Αγγέλη αλλά και αντιπροσωπία κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Λογγάδων σε καφενείο του χωριού. Εκεί οι κάτοικοι ανέλυσαν την άποψη τους, με κυρίαρχο αίσθημα αυτό της αδικίας. Ο Θανάσης Οικονόμου τοποθετήθηκε επί του θέματος παρουσιάζοντας 3 πολύ συγκεκριμένες προτάσεις προκειμένου να βρεθεί μία χρυσή ισορροπία που αφενός θα προστατεύει τη βιοποικιλότητα του οικοσυστήματος της Λίμνης, αφετέρου όμως δεν θα απομυζεί τις παραγωγικές δυνατότητες της περιοχής.

Οι προτάσεις που κατέθεσε αφορούν:
  • Τροποποίηση της Ζώνης Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), προκειμένου να επιτρέπονται ήπιες παραγωγικές δραστηριότητες π.χ βιολογικού προσανατολισμού.
  • Επέκταση ορίων οικισμού
  • Εναρμόνιση του Προεδρικού Διατάγματος με το Ρυθμιστικό.
Ο Θανάσης Οικονόμου δήλωσε ότι «πολύ συχνά οι ολικές απαγορεύσεις έχουν το αντίθετο από το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, ειδικά όταν στις γύρω περιοχές δίνονται πολλαπλές ευκαιρίες και οι δυνατότητες. Για να προχωρήσουν τα πράγματα χρειάζεται κοινωνική συμφωνία». Στο τέλος της συνάντησης οι κάτοικοι των Λογγάδων ευχαρίστησαν τον Θανάση Οικονόμου για τη συζήτηση, καθώς τόνισαν ότι «έχουν την ανάγκη να ακουστούν αλλά και να ακούσουν» αναγνωρίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση η προστασία των φυσικών πόρων και η διατήρηση της βιοποικιλότητας θα πρέπει να θεωρείται απ’ όλους αδιαπραγμάτευτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: