Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Η 8η Μεραρχία σε καιρούς δύσκολους συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό της προφίλ και να προσφέρει στην τοπική κοινωνία

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Παιδείας Δία Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και κατ’ επέκταση η 8η Μεραρχία, στο πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της υποστήριξης άλλων φορέων και σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, διοργάνωσε σειρά επιστημονικών ενημερώσεων των μαθητών—τριών των Λυκείων σε θέματα διατροφής, άσκησης, στοματικής υγείας, καπνίσματος, χρήσης ναρκωτικών ουσιών και αλκοόλ. Μετά τα Ιωάννινα όπου έγινε η πρώτη εκδήλωση με μεγάλη επιτυχία ακολούθησαν η Πρέβεζα (2/4/2012), η Ηγουμενίτσα (3/4/2012) ενώ παρόμοια επιστημονική ενημέρωση πραγματοποιήθηκε και στην Άρτα (4/4/2012) την οποία παρακολούθησαν μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης των Λυκείων της πόλης. Τις εκδηλώσεις πλαισίωναν και οι δύο Ολυμπιονίκες που υπηρετούν στην 8η Μεραρχία και οι οποίοι μαζί με ομάδα στρατιωτικών γιατρών επιμελήθηκαν την επιστημονική οργάνωση των ενημερώσεων και συγκεκριμένα είναι ο Ανθλγός Πεζικού Γεώργιος Μαρκούλας, 4ος Ολυμπιονίκης στην άρση βαρών το 2004 στην Αθήνα και 1ος Πρωταθλητής της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 1998-1999-2000 και 2011 και ο Ανθλγος Μηχανικού Παναγιώτης Μηλιώτης 2ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο διπλό ΣΚΙΦ Αντρών το 1999 στο Βέλγιο και 8ος Ολυμπιονίκης στο διπλό ΣΚΙΦ το 2000 στο Σίδνεϋ.

Στις εκδηλώσεις, όλες αυτές τις ημέρες έδιναν το παρών ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Συνταγματάρχης κ. Σπύρος Γκίζας και ο Υποδιοικητής κ. Κωνσταντίνος Παύλου θέλοντας έτσι να δείξουν έμπρακτα την βαρύτητα που δίνουν σε θέματα που απασχολούν τους νέους ανθρώποους.

Η 8η Μεραρχία σε καιρούς δύσκολους συνεχίζει να δείχνει το κοινωνικό της προφίλ και να προσφέρει με κάθε τρόπο στην τοπική κοινωνία. Με τη συγκεκριμένη σειρά διαλέξεων έδειξε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τους νέους, οι οποίοι όπως τόνισαν και οι στρατιωτικοί γιατροί αποτελούν και το μέλλον της πατρίδας μας. 
Σε δηλώσεις του ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας κ. Γκίζας ανέφερε: «Το ΓΕΣ πάντοτε προσπαθεί σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες να φανεί όπου μπορεί χρήσιμο, με ό,τι μέσα διαθέτει, ώστε να μπορέσουμε και εμείς να συνεισφέρουμε σε αυτό που λέγεται τοπική κοινωνία και να βοηθήσουμε με τον τρόπο μας και άλλους φορείς στις δύσκολες μέρες που περνάμε. Και μην ξεχνάτε ότι παντού συνεισφέρουμε σ’ αυτές τις δύσκολες μέρες, και με τρόφιμα και με τη βοήθεια σε φτωχούς ανθρώπους και οπουδήποτε μπορούμε να συνεισφέρουμε σε υλικά το κάνουμε. Ίσως να μην πολυδιαφημιζόμαστε για το έργο μας αλλά να είστε σίγουροι ότι η πόρτα της 8η Μεραρχίας είναι πάντα ανοιχτή στις τοπικές κοινωνίες».

«Πιστεύουμε ότι προσφέρουμε μια καλή ευκαιρία στα παιδιά να προβληματιστούν, να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους, να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και κυρίως την υγεία τους» τόνισε ο συντονιστής των διαλέξεων, υποδιοικητής της 8ης Μεραρχίας Συνταγματάρχης κ. Παύλου.
miltosgitas.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: