Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Σε επίσχεση εργασίας το προσωπικό στο ΕΚΑΒ Ιωαννίνων


Σε επίσχεση εργασίας προχώρησαν και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων για τις εκτός έδρας μετακινήσεις, τα νυχτερινά και τις αργίες. Οι εργαζόμενοι δικαίως νιώθουν ότι το Υπουργείο τους εμπαίζει, αφού τους χρωστά χρήματα εδώ και ένα χρόνο! Μάλιστα, έχουν ενημερώσει τη Διοίκηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ότι μετά την περικοπή των μισθών τους κατά 40% είναι αδύνατο να πληρώνουν οι ίδιοι για τις διακομιδές ασθενών!
Άμεση απειλή…
Σε χθεσινή ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζουν ότι η απειλή να σταματήσει το ΕΚΑΒ να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πολίτες είναι άμεση. «Σε μια περίοδο που όλοι οι πολίτες έχουν βυθιστεί στη φτώχεια και στην ανέχεια και έχουν στραφεί στο δημόσιο σύστημα υγείας, η πολιτική ηγεσία κάνοντας τους πρόθυμους στις επιταγές της τρόικας, γκρεμίζει και το κοινωνικό κράτος, κοστολογώντας πολύ φθηνά την ανθρώπινη ζωή».
Και αγωγή…
Μάλιστα, εκτός από την επίσχεση εργασίας, το προσωπικό του ΕΚΑΒ θα καταθέσει αγωγή κατά παντός υπευθύνου για την σημερινή κατάσταση, ενώ θα πραγματοποιήσει και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα πολιτικά γραφεία όλων των Κυβερνώντων πολιτικών. «Οι εργαζόμενοι δεν αντιδρούν και δεν παλεύουν για συντεχνιακά και οικονομικά ζητήματα που τους αφορούν άμεσα, παλεύουν για να συνεχίσει το ΕΚΑΒ το κοινωνικό του έργο για δωρεάν και δημόσια προνοσοκομειακή φροντίδα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση.


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: