Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Το Δημόσιο θα βγει χαμένο από την πώληση της Εγνατίας Οδού…

Την άποψη, ότι το Ελληνικό Δημόσιο θα βγει χαμένο από την επερχόμενη ιδιωτικοποίηση της Εγνατίας Οδού εξέφρασαν χθες στον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέκο Καχριμάνη, μέλη του Σωματείου Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού. Οι εργαζόμενοι επισκέφθηκαν τον κ. Καχριμάνη στον οποίο επέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, η βασικότερη των οποίων είναι, ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ο δρόμος. 
«Την πρώτη οκταετία, με τα συμβατικά, αλλά και τα ηλεκτρονικά διόδια η εταιρία θα μπορεί να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της» είπε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Δημήτρης Σημαιοφορίδης. Και υπογράμμισε, ότι «μετά την οκταετία η εταιρία θα μπορεί να έχει ετήσιο πλεόνασμα 80 εκ. ευρώ. Όλα αυτά τα έσοδα, σε βάθος 30ετίας, που συνήθως διαρκούν οι συμβάσεις παραχώρησης, θα είναι πάνω από 2 δισ. και θα τα καρπωθεί ο ιδιώτης, χωρίς το Δημόσιο να έχει κανένα όφελος». 

Κοινωνική πολιτική
Σύμφωνα με τον κ. Σημαιοφορίδη, το πλεόνασμα θα μπορούσε να αξιοποιηθεί με πολλούς τρόπους και κυρίως για να γίνει κοινωνική πολιτική, στις περιοχές από τις οποίες περνάει ο δρόμος. 
Μάλιστα, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στο Κράτος, σημειώνοντας, ότι με δεδομένες τις δυσκολίες και την οικονομική κατάρρευση της χώρας, «υπάρχει ο κίνδυνος να πωληθεί ο δρόμος έναντι πινακίου φακής». Παράλληλα, υποστήριξε, ότι αν τελικά δεν γίνει η παραχώρηση σε ιδιώτη, τότε το κράτος θα μπορεί να έχει καλύτερη τιμολογιακή πολιτική στα διόδια. 

Αποκαρδιοτικά
Από την πλευρά του, ο κ. Αλέκος Καχριμάνης χαρακτήρισε αποκαρδιωτικά τα δυο τελευταία χρόνια για το Υπουργείο Μεταφορών, ενώ ανέδειξε την πολύτιμη προσφορά των εργαζομένων της Εγνατίας. Παράλληλα, τους τόνισε, ότι η τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» είναι πολύτιμη για την κατασκευή δύσκολων έργων στην Ελλάδα, ενώ ζήτησε από την Πολιτεία να μην απαξιώσει την εταιρία, αλλά να της αναθέσει την επίβλεψη και άλλων μεγάλων έργων.


Πηγή:  proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: