Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Πιθανή η αναβολή εκλογών για νέα Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο

Αρκετά πιθανό είναι το ενδεχόμενο να αναβληθούν οι εκλογές για τα νέα Συμβούλια Διοίκησης στα Πανεπιστήμια της χώρας (όπως ορίζει ο νέος Νόμος- πλαίσιο). Και αυτό, γιατί, σύμφωνα με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, στα 16 από τα 20 ΑΕΙ, οι διαδικασίες έχουν σταματήσει, ενώ στα άλλα, όπως και σε αυτό των Ιωαννίνων, δεν έχουν καταρτιστεί καν οι εκλογικοί κατάλογοι. 
Υπενθυμίζεται, ότι οι εκλογές είναι προγραμματισμένες για τις 23 Ιανουαρίου, σε μια περίοδο όμως που θα υπάρχει εξεταστική περίοδος στο Πανεπιστήμιο. «Σε πολλά τμήματα υπάρχει πρόβλημα με το εξάμηνο και θέλουμε να υπάρχει ένα κλίμα ηρεμίας στην εξεταστική» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Πρύτανης, κατά τη διάρκεια χθεσινής συνέντευξης Τύπου. 

Κατανοητή… 
• Στο μεταξύ, ο Τριαντάφυλλος Αλμπάνης χαρακτήρισε κατανοητή την απόφαση του Αντιπρύτανη Βενετσάνου Μαυρέα να θέσει υποψηφιότητα για το Συμβούλιο Διοίκησης, και τόνισε, ότι ο Αντιπρύτανης έχει ταχτεί υπέρ των αποφάσεων της Συγκλήτου, όμως εκφράζει –«και δεν είναι κατακριτέο»- προσωπικές θέσεις.
Τέλος, ο Πρύτανης κατέφυγε στη διακήρυξη που έστειλε ο Αντιπρύτανης, με την οποία εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους κατεβαίνει ως υποψήφιος. Εκεί, μεταξύ άλλων, ανέφερε ο Β. Μαυρέας, ότι «η συμμετοχή μου στο Συμβούλιο Διοίκησης έρχεται ως συνέχεια της πολιτικής της Συγκλήτου στο νέο αυτό όργανο».


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: