Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Να συμβάλλουμε όλοι για να ξαναβρεί η πατρίδα μας τον προσανατολισμό της

Την ανάγκη που έχουν όλοι να βρουν και πάλι τον βηματισμό τους, μετά τα δεινά που έχει προκαλέσει η κρίση στην κοινωνία, τόνισε χθες από το ακριτικό Μολυβδοσκέπαστο ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε το ομώνυμο φυλάκιο, όπου συνομίλησε με αξιωματικούς και οπλίτες, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει «καυτά» ζητήματα, όπως η ημερομηνία των βουλευτικών εκλογών. Όταν ρωτήθηκε σχετικά απάντησε λακωνικά, ότι «οι εκλογές θα γίνουν και αυτές στην ώρα τους»!
Για τον κ. Αβραμόπουλο το εθνικό μας σύστημα πρέπει να διατηρήσει τη συνέχεια και τη διάρκειά του. Αυτό θα δώσει και πάλι μια νέα προοπτική. «Πρέπει να διατηρήσουμε ισχυρούς τους δεσμούς ενότητας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους Έλληνες πολίτες και αυτό περνάει από την ομοψυχία και την εθνική συνεννόηση που είναι τόσο απαραίτητη ανάμεσα στους εκπροσώπους της ελληνικής κοινωνίας» σημείωσε. 

«Θα τα ξεπεράσουμε»
Παράλληλα, εμφανίστηκε βέβαιος, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει τα δύσκολα. «Έχουμε μεγάλες ευθύνες απέναντι στους νέους ανθρώπους και απέναντι στις ασθενέστερες κοινωνικές τάξεις. Γι’ αυτό και συνολικά πλέον βάζουμε κόκκινες γραμμές εκεί όπου εξαντλούνται τα όρια αντοχής της κοινωνίας και από όπου ξεκινάει η συλλογική εθνική προσπάθεια για ανάπτυξη, ανάταση και προοπτική» είπε, μεταξύ άλλων. 

Τον καλύτερο εαυτό της…
Υπερασπίζοντας την Κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία άλλωστε και ο ίδιος μετέχει, ο κ. Αβραμόπουλος είπε, ότι έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει τον καλύτερό της εαυτό. «Θέλω να πιστεύω, πως όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο θα σφυρηλατούμε σχέσεις συνεννόησης και αλληλεγγύης ανάμεσά μας. Γιατί, αυτό που μας οδηγεί είναι η εντολή που μας έχει δώσει ο ελληνικός λαός να συμβάλλουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις, αλλά και ο καθένας ξεχωριστά, ώστε να ξαναβρεί η πατρίδα μας τον προσανατολισμό, τον βηματισμό και την προοπτική της». 

Η επίσκεψη…
Χθες το πρωί ο Υπουργός Άμυνας, βρέθηκε στο ακριτικό φυλάκιο του Μολυβδοσκεπάστου (και αργότερα σε αυτό της Κακαβιάς), όπου ξεναγήθηκε από τον Διοικητή του 583 Τ.Π. της Κόνιτσας και συνομίλησε με αξιωματικούς και στρατιώτες που υπηρετούν εκεί τη θητεία τους, με τους οποίους αντάλλαξε ευχές εν όψει της Πρωτοχρονιάς, ενώ τους προσέφερε ως δώρο και μια «plasma» τηλεόραση. 
«Η παρουσία μου εδώ είναι μια μορφή αναγνώρισης και προς τους Έλληνες Αξιωματικούς, αλλά και προς τους στρατιώτες μας, που μακριά από τις οικογένειές τους υπηρετούν την πατρίδα» είπε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός. 
Μάλιστα, διαβεβαίωσε, ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, ώστε μέσα σε κλίμα ομοψυχίας, ενότητας, αλληλεγγύης «θα καταφέρουμε να περάσουμε τα δύσκολα για να ανοίξει και πάλι η προοπτική της αισιοδοξίας, της ανάπτυξης και της προόδου». 
Οι στρατιώτες έψαλαν τα κάλαντα στον Υπουργό, ο οποίος ξεναγήθηκε στα φυλάκια και παρακολούθησε μια σύντομη παρουσίαση της ιστορίας τους. 
* * *
Τον Υπουργό Άμυνας συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, ο Διοικητής της 8ης Μεραρχίας Συνταγματάρχης κ. Σπυρίδων Γκίζας, καθώς και στενοί φίλοι του Δημήτρη Αβραμόπουλου, μεταξύ των οποίων ο πρώην Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Νίκος Γκόντας και ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Κώστας Μήτσης, που προσέφερε γλυκά και δώρα στους στρατιώτες των φυλακίων.


Πηγή: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: