Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ


Αποχαιρετούμε σήμερα το 2011. Μια χρονιά  που ξεκίνησε με προσδοκίες και ελπίδες που, δυστυχώς, δεν επιβεβαιώθηκαν. Η πατρίδα μας, η κοινωνία, η  Ελληνική και ιδιαίτερα η Ηπειρωτική,  πέρασε δύσκολες μέρες. Ο  θεσμός της Αιρετής Περιφέρειας, διήλθε  από «συμπληγάδες» για να σταθεί όρθιος στα πρώτα του βήματα. Ήταν μια δύσκολη και επίπονη προσπάθεια, που γίνεται ακόμη δυσκολότερη από τους συνεχώς μειούμενους πόρους. Η Περιφερειακή Αρχή Ηπείρου, κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να  αντιπαρέλθει τις δυσκολίες, να στήσει σε στέρεες βάσεις το νέο θεσμό, να αντιμετωπίσει στο μέτρο του δυνατού εκκρεμότητες του παρελθόντος, να προωθήσει δράσεις και να αναλάβει πρωτοβουλίες που δεν θέτουν ως προαπαιτούμενο  τη διαθεσιμότητα σημαντικών πόρων.
Κινηθήκαμε με γνώμονα την ισόρροπη ανάπτυξη και την ισότιμη αντιμετώπιση των περιφερειακών ενοτήτων, όλων των δήμων, όλων των φορέων. Δεν  έγιναν όλα τέλεια. Όλοι σας όμως γνωρίζετε ότι προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας, στις ανάγκες της δύσκολης περιόδου που διανύουμε. Να βάλουμε τις βάσεις για τη συνέχεια.
Το 2011 περνά στην Ιστορία. Έρχεται ένας νέος χρόνος, που
προμηνύεται επίσης δύσκολος. Η πατρίδα μας, η Ήπειρος ειδικότερα, έχει περάσει από πολύ πιο δύσκολες  καταστάσεις και περιστάσεις. Όχι μόνο άντεξε, αλλά στη συνέχεια γνώρισε την ανάπτυξη και την πρόοδο. Να είστε βέβαιοι ότι και αυτά που ζούμε είναι μια παρένθεση, η οποία έχει περίοδο λήξης. 
Σε ο, τι μας αφορά θα κάνουμε το παν, για να αναστραφεί η σημερινή κατάσταση. Για να δημιουργήσουν οι Ηπειρώτες, για να αντιμετωπιστεί ο εφιάλτης της ανεργίας και της ανέχειας.
Σήμερα είναι αναγκαία,  όσο ποτέ άλλοτε, η Κοινωνική Αλληλεγγύη, ώστε να στηριχτούν οι συμπατριώτες μας που περνούν δύσκολες στιγμές. Η Ήπειρος άλλωστε των Μεγάλων Ευεργετών, έδινε πάντα πρώτη το παράδειγμα.
Για λίγες ώρες ας αφήσουμε στην άκρη τους προβληματισμούς. Ας γιορτάσουμε τον ερχομό του νέου χρόνου,  φροντίζοντας να μη χαθεί η πίστη, η ελπίδα και η αισιοδοξία μας. 
Εύχομαι το 2012, να χαρίσει σε όλους Υγεία, Ευτυχία και Δύναμη.  Να είναι η απαρχή  αναγέννησης και επανεκκίνησης της πατρίδας μας.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: