Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Νατάσα Ράγιου από την Ηγουμενίτσα :«Τέλος στα παράσιτα της πολιτικής...»


Με πρωτοφανή συμμετοχή και παλμό, σε δύσκολες εποχές, πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο, στην Ηγουμενίτσα, η εκδήλωση του Τμήματος Γυναικών ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας με θέμα  «Γυναίκες σε ..κρίση» και κεντρική ομιλήτρια την αν. Γραμματέα Γυναικών ΝΔ και π. βουλευτή Αχαΐας, Νατάσα Ράγιου, η οποία τόνισε πως  «όπου υπάρχουν γυναίκες, οι στόχοι επιτυγχάνονται καλύτερα». Μίλησε για  όλες τις γυναίκες  ανεξαιρέτως: τις σκληρά εργαζόμενες  γυναίκες ή  τις άνεργες, τις  γυναίκες που δίνουν τον εαυτό τους, παντού στον πλανήτη, σε όλα τα μέτωπα, που πολεμούν, ακούραστα όλες τις ώρες του εικοσιτετραώρου, που γίνονται χίλια κομμάτια, μαγειρεύουν, πλένουν, καθαρίζουν, μεγαλώνουν παιδιά, αναπτύσσουν επιχειρήσεις, διοικούν κράτη.
  

«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάζουμε στο περιθώριο της κοινωνίας τις  γυναίκες. Η εκπαίδευση πρέπει να έχει παράλληλο στόχο την προώθηση των γυναικών σε θέσεις υψηλής παραγωγικότητας,  σε ηγετικές θέσεις σε όλους τους τομείς  κοινωνικής και επαγγελματικής ζωής,  κυρίως της πολιτικής  την στιγμή που, τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά,  είναι αναγκαίες νέες αντιλήψεις », ανέφερε μεταξύ άλλων. 
 
Η Ελλάδα πρέπει να αλλάξει, είπε και αναφερόμενη στα σημερινά αδιέξοδα,  μίλησε με σκληρή γλώσσα για την υποκρισία του πολιτικού συστήματος που δεν τιμωρεί ενόχους δεκαετιών  οι οποίοι έφεραν την Ελλάδα στη σημερινή της κατάσταση και κάλεσε τους πολίτες να αντισταθούν στη πρακτική  που τρέφει, σε όλα τα κόμματα, τα παράσιτα και   τους «επαγγελματίες» της πολιτικής . 
«Η επιλογή καθαρών, δυναμικών και αποτελεσματικών  ανθρώπων, χωρίς εξαρτήσεις είναι μονόδρομος πλέον στην πολιτική,  τόνισε ενώ υπογράμμισε ότι και μόνο η φράση  Αντώνη Σαμαρά «δεν υπόσχομαι τίποτα που δεν μπορώ να τηρήσω», ως η μόνη  ξεκάθαρη  και τίμια  πολιτική δέσμευση, αρκεί για να εμπνεύσει και πάλι την ελπίδα και την εμπιστοσύνη στους Έλληνες. 

Την εκδήλωση, που έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο  της Ηγουμενίτσας  παρακολούθησαν ο πρώην υφυπουργός Αντώνης Μπέζας , ο αν. Γραμματέας Οργανωτικού Λάμπρος Ζωγράφος,  η Τομεάρχης Οργάνωσης Ηπείρου  Δέσποινα Πατρικίου και  ο Τομεάρχης   Εκδηλώσεων και Κινητοποίησης  Θανάσης Τσάνης,  ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Θεσπρωτίας Άλκης  Λάμπρου,  η υπεύθυνη γυναικών Ευτυχία Σκούρα, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης   κ.α .   
Προηγήθηκε συνεδρίαση της ΝΟΜΕΚΕ στα γραφεία του κόμματος ενώ η κυρία Ράγιου  έδωσε συνέντευξη στο τοπικό κανάλι  ART TV  και σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: