Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Πολιτική εξόρμηση Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με κεντρικό άξονα την επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ και την πορεία διεξόδου από την κρίση


Με επιδίωξη τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού κοινωνικού διαλόγου, μακριά από κλειστές αυτό-αναφορικές διαδικασίες, για το μέλλον της Κεντροαριστεράς  αλλά και τη πορεία διεξόδου από την κρίση, οι βουλευτές Θανάσης Οικονόμου, Οδυσσέας Βουδούρης και Φραγκίσκος Παρασύρης διοργάνωσαν συνέντευξη Τύπου- ανοιχτή συζήτηση θέτοντας προβληματισμούς αλλά και συγκεκριμένες προτάσεις. Κεντρική παραδοχή τους αποτελεί η διαπίστωση ότι «το δίπολο προόδου-συντήρησης εντοπίζεται σε όλους τους πολιτικούς χώρους, με κύρια επίπτωση τις αρνητικές συνέπειες στο κράτος, στην αποτυχία της αποστολής του και την αντιπαραθετική του σχέση με τον πολίτη. Οι αδυναμίες του πολιτικού συστήματος δεν είναι ένα επί μέρους θέμα, που αξίζει να ασχοληθούμε μόνο «όταν θα έχουμε χρόνο».
 
Είναι η ρίζα του κακού, που οφείλουμε εδώ και τώρα να αντιμετωπίσουμε για την επίλυση όλων των προβλημάτων και πρωτίστως για τη δημοσιονομική διάσωση της χώρας».

Στην ιστοσελίδα www.re-start.gr, που εγκαινίασαν γι’ αυτό το λόγο, οι βουλευτές καταθέτουν το πολιτικό τους στίγμα, ξεκαθαρίζουν τη γνώμη τους για την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα θέτουν ερωτήματα προς τους πολίτες σε μία προσπάθεια αμφίδρομου διαλόγου. 

Στο κείμενο τους οι βουλευτές τονίζουν, μεταξύ άλλων, ότι οι μάχες προσώπων αφήνουν, αυτή τη στιγμή, αδιάφορη την ελληνική κοινωνία, που αγωνιά για ζωτικά και καθημερινά προβλήματα. Δεν αδιαφορούν όμως οι πολίτες, που αναζητούν ελπίδα, για έναν οδικό χάρτη εξόδου της χώρας από την κρίση, ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο χωρίς κενές διακηρύξεις αλλά με συγκεκριμένες προτάσεις. «Το πιο σημαντικό για τη χώρα, όπως και για το Κίνημά μας είναι να μην εκφυλιστούν οι πολιτικές εξελίξεις σε προσωποπαγείς μάχες αλλά να διαμορφωθούν και να συζητηθούν τεκμηριωμένες πολιτικές προτάσεις». 

Η ιστοσελίδα είναι ανοιχτή στη χρήση σχολίων και τα αποτελέσματα των ερωτήσεων (polls) είναι άμεσα ορατά. Την πρωτοβουλία τους αυτή, οι τρεις βουλευτές θα την παρουσιάσουν σε αντίστοιχες ανοιχτές εκδηλώσεις σε Γιάννενα, Ηράκλειο και Καλαμάτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: