Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018

Mήνυμα Δημάρχου Πωγωνίου για την παγκόσμια ημέρα 3ης ηλικίας


Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την ανεξάντλητη δύναμη των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας που αποτελούν πηγή εμπειρίας, αξιών και γνώσεων για όλους μας. Οι ηλικιωμένοι αποτελούν βασικό κομμάτι της κοινωνίας μας αποδεικνύοντας καθημερινά ότι ο τίτλος «απόμαχοι της ζωής» τους είναι αταίριαστος. Απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους έχουμε χρέος να σταθούμε με σεβασμό και αγάπη και να τους προσφέρουμε όσα περισσότερα μπορούμε για μία καλύτερη καθημερινότητα.

Ο Δήμος Πωγωνίου στέκεται δίπλα τους αρωγός, προσφέροντάς τους υποστήριξη, συντροφιά, κοινωνικοποίηση και ασφάλεια, μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι», του ΚΑΠΗ και των Ομάδων Ηλικιωμένων. Μέσα από την ουσιαστική αυτή υποστήριξη και την ηθική συμπαράσταση, οι άνθρωποι της  3ης ηλικίας έχουν τη δυνατότητα να μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους, στοιχεία απαραίτητα για όλες τις επόμενες γενιές.

Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, που η οικονομική κρίση πλήττει τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά, τα άτομα της 3ης ηλικίας παίζουν εκ νέου ένα σημαντικό ρόλο στην ελληνική οικογένεια παρέχοντας, ποικιλοτρόπως, βοήθεια και στήριξη στα παιδιά τους.

Σε όλους αυτούς τους ανθρώπους οφείλουμε αγάπη και σεβασμό. Σας ευχαριστούμε για όσα έχετε προσφέρει και ευχόμαστε να έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα να σας τα ανταποδώσουμε. Σας ευχόμαστε ολόψυχα σωματική και ψυχική υγεία και ευημερία.
Χρόνια πολλά!
                                                                                         Ο Δήμαρχος Πωγωνίου
                                                                                       Κωνσταντίνος Καψάλης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: