Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Θέατρο Έκφραση, νέα σεζόν με παραστάσεις

Με τρεις παραστάσεις ξεκινάει η φετινή θεατρική σεζόν για την Έκφραση! Από την «Παναγία των Παρισίων», στον «Caveman» και τον «Γυάλινο κόσμο»… Έχοντας συμπληρώσει πέντε χρόνια καλλιτεχνικής παρουσίας στα Γιάννενα, τα οποία γιόρτασε πρόσφατα με ένα μεγάλο πάρτι στον πεζόδρομο της Αραβαντινού, το Θέατρο Έκφραση ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία του, γεμάτο δημιουργικότητα, παραστάσεις για όλους, θεατρικά εργαστήρια και εκπαιδευτικά σεμινάρια υποκριτικής.



Ξεκινάει λοιπόν τη νέα θεατρική σεζόν με τρεις δικές του παραγωγές, μία επανάληψη που αγαπήθηκε ιδιαίτερα από το κοινό της πόλης μας και δύο ολοκαίνουρια έργα τα οποία φιλοδοξούν να δώσουν... νόημα στις κρύες νύχτες του χειμώνα! Όλα τα παραπάνω με τη συμβολή μία μεγάλης ομάδας ταλαντούχων συνεργατών που έχουν συμβάλλει, καθένας από την πλευρά του, στο να μετατραπεί το θεατρικό στέκι της Έκφρασης (Αραβαντινού 14) σε «κυψέλη» δημιουργίας φιλοξενώντας τα τελευταία χρόνια sold out παραστάσεις, μουσικές βραδιές, παρουσιάσεις βιβλίων κι άλλες επιτυχημένες εκδηλώσεις. Παιδική Σκηνή – «Η Παναγία των Παρισίων» Η καινούρια θεατρική σεζόν ανοίγει για την Έκφραση με μία υπερπαραγωγή για μικρά και… μεγαλύτερα παιδιά! Ο λόγος για την «Παναγία των Παρισίων» η οποία, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε στο πρώτο ανέβασμά της τον περασμένο Ιανουάριο, επιστρέφει στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων για τρεις νέες παραστάσεις, το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου, ώρα 18:30 και την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου, στις 12:00 και στις 18:30. 

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα όλων των εποχών. Ένα έργο που αποτελεί ύμνο στην ελευθερία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα. Την ιστορία ζωντανεύουν 30 ηθοποιοί και τραγουδιστές, αλλά και 20 χορευτές από την σχολή χορού Αριστέας Λίτου. Τα φαντασμαγορικά σκηνικά και κοστούμια εντυπωσιάζουν και ταξιδεύουν στο μεσαιωνικό Παρίσι που είναι έτοιμο να μας ανοίξει τις πύλες του. Σκηνοθεσία: Μίνα Παππά. Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Κράβαρης. Χορογραφίες: Αριστέα Λίτου, Φανή Σκεντέρη, Άνια Ντότσενκο. Φωνητική διδασκαλία: Όλγα Μπαλωμένου – Κατερίνα Βασιλείου. Η προπώληση εισιτηρίων έχει ξεκινήσει. Κεντρική Σκηνή – «Caveman» Τη σκυτάλη θα πάρει από την Κεντρική Σκηνή της Έκφρασης ο δημοφιλής «Caveman» του Rob Becker. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 2 Νοεμβρίου και θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο της Έκφρασης στον πεζόδρομο της Αραβαντινού. Πρόκειται για μία πολύ έξυπνη κωμωδία που το θεατρόφιλο κοινό έχει λατρέψει! Ένας άντρας αναλύει μέσα από κωμικά επεισόδια τη σχέση των δύο φύλων. Στη δημιουργική ομάδα της παράστασης συμμετέχουν ορισμένα πολύ γνωστά ονόματα του θεάτρου και του καλλιτεχνικού χώρου γενικότερα. Διασκευή: Αναστασία Παπαστάθη. Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Γεννατάς. Μουσική: Σπύρος Γραμμένος. Σκηνικά-Κοστούμια: Γιάννης Κράβαρης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Φλωράτου. Ερμηνεύει ο Χρήστος Χρήστου. Κεντρική Σκηνή - Ο «Γυάλινος Κόσμος» Ακολουθεί τον Δεκέμβριο άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση. Πρόκειται για τον «Γυάλινο κόσμο» του Τεννεσί Ουίλιαμς, ένα έργο που γράφτηκε το 1944 και αποτέλεσε την πρώτη μεγάλη θεατρική επιτυχία του σπουδαίου Αμερικανού συγγραφέα. Εξάλλου, ο «Γυάλινος κόσμος» θεωρείται το πιο αυτοβιογραφικό έργο του. Σκηνοθεσία: Χρήστος Χρήστου. Τους ρόλους ερμηνεύουν οι Γεωργία Διακοπούλου, Πέτρος Χριστακόπουλος, Αγγελική Οικονόμου και Αριστοτέλης Σπυρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: