Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Πρόκληση από Έντι Ράμα: «Σκοτώθηκε ένας εξτρεμιστής – Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε αθώες ζωές»!

Την επίσημη θέση της κυβέρνησης της Αλβανίας για τις συνθήκες θανάτου του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο ελληνικό μειονοτικό χωριό Βουλιαράτες εξέφρασε απόψε ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Έντι Ράμα. Σε μήνυμά του στο Twitter ο Έ. Ράμα υπεραμύνεται της στάσης που τήρησαν οι αλβανικές διωκτικές αρχές στο περιστατικό κατά το οποίο έπερσε νεκρός ο 35χρονος Έλληνας ομογενής, τον οποίο χαρακτηρίζει «εξτρεμιστή» που έθεσε σε κίνδυνο τους αστυνομικούς.



Στην παρέμβασή του ο Αλβανός πρωθυπουργός αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί γείτονες! Αντί να χαρακτηρίζουμε απαράδεκτο το περιστατικό της απώλειας ζωής κάποιου που πυροβόλησε την αστυνομία μας, η οποία έκανε μόνο τη δουλειά της, ας ευχαριστήσουμε κι οι δύο χώρες τον Θεό, που δεν χάθηκε κανείς αθώος από μία εξτρεμιστική τρέλα».

Νωρίτερα, με μία σκληρή ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών η Αθήνα κρατά αποστάσεις από τα όσα υποστηρίζουν οι αλβανικές αρχές. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως ο Έλληνας πολίτης «φέρεται να άνοιξε πυρ» και σημειώνεται πως είναι απαράδεκτο το γεγονός πως η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Ξεκαθαρίζεται μάλιστα πως το ελληνικό ΥΠΕΞ περιμένει να χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες θανάτου του Έλληνα πολίτη. Και διαμηνύει πως «θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες άμεσα«.

Νωρίς το απόγευμα της Κυριακής (28.10.2018) ο Κωνσταντίνος Κατσίφας είχε υψώσει την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτες. Στη συνέχεια παρενέβη η αλβανική αστυνομία και μετά από καταδίωξη ο 35χρονος έπεφτε νεκρός από τα πυρά της. Οι αλβανικές αρχές υποστηρίζουν πως άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: