Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Έργα αναβάθμισης βασικών υποδομών στον Κατσικά Ιωαννίνων προϋπολογισμού 700.000 ευρώ


Ένα ακόμα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, με τον ανάδοχο που προέκυψε από τη διαγωνιστική διαδικασία. Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Κατασκευή βασικής υποδομής στη Δ.Κ. Κατσικά» συνολικού προϋπολογισμού 700.000 ευρώ το οποίο ήρθε να προστεθεί σε μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα έργων που έχουν συμβασιοποιηθεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν ολόκληρο το Δήμο Ιωαννιτών. Το συγκεκριμένο έργο ανήκει στην κατηγορία της οδοποιίας και περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:


Κατασκευή, βελτίωση και συντήρηση οδών καθώς και κατασκευή πεζοδρομίων στη ΔΚ Κατσικάς στις οδούς Δημοκρατίας, Τσακάλωφ, Ελευθερίου Βενιζέλου, Παμβώτιδος, Αθηνάς, Ζαλόγγου, Πύρρου, Ρήγα Φεραίου, Μεγ. Αλεξάνδρου, Φιλίππου, Αφροδίτης, Μιχ. Αγγέλου, Ακαδημίας, Κων/νου Κανάρη και Σουλίου. «Συνεχίζουμε, όπως είχαμε άλλωστε προαναγγείλει, τη συμβασιοποίηση κι άρα την υλοποίηση νέων έργων σε όλο τον καλλικρατικό Δήμο Ιωαννιτών. Στόχος μας να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα σε πολλές γειτονιές και δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου που για χρόνια ήταν ξεχασμένα. Είναι σημαντικό πως ο Δήμος μας ‘τρέχει’ ένα τεχνικό πρόγραμμα από τα μεγαλύτερα που έχει δήμος της χώρας. 

Αυτό το διάστημα μόνο βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ο προϋπολογισμός των οποίων ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από ίδιους πόρους. Βασική μας στόχευση να επιστρέψουμε σε έργα τις εισφορές των δημοτών μας και να αφήσουμε ένα ποιοτικό αποτύπωμα σε όλο το Δήμο με τις παρεμβάσεις μας. Στην κατεύθυνση αυτή το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθούν και νέα έργα, καθώς πλέον έχουμε αφήσει πίσω μας για τα καλά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε το σχεδιασμό μας νωρίτερα. Έστω κι έτσι όμως καταφέραμε μέρα με την ημέρα να ξεδιπλώνουμε το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για την ανάπτυξη των βασικών υποδομών της πόλης και του Δήμου μας. Ένα σχέδιο που το είχε ανάγκη ο Δήμος και οι πολίτες του», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: