Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Έκτακτο δελτίο! - Που θα χιονίσει τις επόμενες ημέρες

Ο καιρός χαλάει και χαλάει άσχημα από αύριο Σάββατο και αυτό θα γίνει αισθητό πρώτα με ισχυρούς ανέμους και στην συνέχεια με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Θα χιονίσει ακόμα και στην Αθήνα! Ήδη η emy.gr εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων! Από τη δυτικά και τα βόρεια άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους οι βροχές ενώ από το μεσημέρι και μετά ο καιρός χαλάει ακόμη περισσότερο φέρνοντας καταιγίδες. 



Τα χιόνια και οι βοριάδες αρχίζουν να ρίχνουν το θερμόμετρο με τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας να “πιάνουν” θερμοκρασίες λίγο πάνω από το μηδέν τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Ο καιρός θα δείξει τα δόντια του από το Σάββατο το απόγευμα, αρχικά με βροχές και καταιγίδες χαλάζι και ισχυρούς ανέμους. Και όσο πάει θα χαλάει ακόμα περισσότερο με τα χιόνια να κατεβαίνουν από τα βόρεια προς την κεντρική Ελλάδα από την Κυριακή και την Δευτέρα να χιονίζει ακόμα και σε πεδινές περιοχές και στην Αθήνα και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστεια. Αυτή την φορά και ανάλογα με τον πόση βροχή θα ρίξει το σαββατοκύριακο τόσο θα υπάρχει και πιθανότητα να το "στρώσει"!

Από τα δυτικά η εισβολή του νέου κύματος κακοκαιρίας που φέρνει καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια αλλά και 8 μποφόρ στα πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση. Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ:

Μεταβολή του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις, τους θυελλώδεις ανέμους, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τις τοπικές χιονοπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: