Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Μπάμπα Βάνγκα: Τι προέβλεψε η τυφλή «Νοστράδαμος των Βαλκανίων» για το 2016;

Δύσκολες στιγμές περιμένουν την Ευρώπη αν πιστέψει κανείς τα λόγια της ηλικιωμένης τυφλής μάντισσας από τη Βουλγαρία, οι οπαδοί της οποίας πιστεύουν ότι προέβλεψε με ακρίβεια την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους και το τσουνάμι του 2004, πριν από τον θάνατό της το 1996.Μπορεί η Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα να είναι νεκρή εδώ και περισσότερο από μια εικοσαετία, όμως οι προφητείες της επιζούν και ένα μεγάλο μέρος τους (περίπου το 85%) έχει ήδη υλοποιηθεί. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζουν οι οπαδοί της, πολλοί από τους οποίους εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να τη θεωρούν «αγία» λόγω του μοναδικού προφητικού της χαρίσματος.



Σύμφωνα με βουλγαρικές εφημερίδες η τυφλή μάντισσα είχε προβλέψει, προτού πεθάνει, ότι Μουσουλμάνοι εξτρεμιστές θα «εισβάλλουν στην Ευρώπη» το 2016 και θα πραγματοποιήσουν πολυάριθμες επιθέσεις στη Γηραιά Ήπειρο. Μάλιστα είχε κάνει λόγο για «μεγάλο πόλεμο» που θα ξεσπούσε λόγω αυτής της εισβολής με πολλά θύματα, ο οποίος θα επηρέαζε αρκετές χώρες. 

Κι αν βιάζεστε να απορρίψετε τα λεγόμενά της ως ανοησίες, ίσως αλλάξετε γνώμη αν μάθετε ότι, σύμφωνα με τους οπαδούς της, η Μπάμπα Βάνγκα είχε προβλέψει με ακρίβεια την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, και το τσουνάμι του 2004.

Ποια είναι η «Νοστράδαμος των Βαλκανίων»

Η Μπάμπα Βάνγκα γεννήθηκε το 1911 στην πόλη Στρουμίκα της Βουλγαρίας και οι γονείς της ήταν αγρότες. Οι γιατροί δεν ήξεραν αν θα κρατηθεί στη ζωή καθώς γεννήθηκε πρόωρα. Έχασε τη μητέρα της όταν ήταν τριών ετών. Το έθιμο στην πατρίδα της ήταν τότε να δίνει το όνομα στο μωρό η πρώτη γυναίκα που συναντούσε  στο δρόμο τη μητέρα του νεογέννητου. Η άγνωστη γυναίκα της έδωσε το ελληνικό όνομα Ανδρομάχη, το οποίο όμως δεν άρεσε στην μητέρα της μικρής. Η δεύτερη γυναίκα που συνάντησε στο δρόμο έδωσε πάλι ένα ελληνικό όνομα στο μωρό, το Ευαγγελία, το οποίο όμως άρεσε στη μητέρα της Μπάμπα επειδή ήταν διαδεδομένο στην πατρίδα της. Η Ευαγγελία Μπάμπα Βάνγκα όπως ήταν το πλήρες όνομά της, έχασε την όρασή της όταν ξαφνικά χτύπησε την γενέτειρά της ένας τυφώνας που σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του. Τότε ήταν 12 ετών. Εκείνη την ώρα, η Μπάμπα ήταν έξω και είδε ένα σύννεφο σκόνης να έρχεται κατά πάνω της. Ο πόνος που ένιωσε στα μάτια της ήταν αφόρητος. Μάταια ο πατέρας της προσπαθούσε να την ανακουφίσει ρίχνοντας στο πρόσωπό της αρκετό νερό. Από τότε άρχισε να προσεύχεται. Από την ηλικία των 16 ετών έβλεπε διάφορα «οράματα» που είχαν σχέση με την οικογένειά της και συμβούλευε τον πατέρα της. Μετά την ηλικία των 30, άρχισε να μιλάει για μακρινά γεγονότα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: