Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Μουζάλας: Οι ευρωπαίοι ζήτησαν να μην τους στέλνουμε μαύρους πρόσφυγες!


Αντιμέτωπη με τον ρατσισμό της Ευρώπης είναι η Ελλάδα, όπως αποκάλυψε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.Ο κ. Μουζάλας είπε ότι η Ευρώπη είναι βαθιά τραυματισμένη και πρέπει να δούμε πως μπορεί κανείς να θεραπεύσει αυτό το πράγμα πριν γίνουν ακρωτηριασμοί. «Είναι εντυπωσιακό ότι στη Σύνοδο Υπουργών δεν συζητήθηκε το θέμα Σέγκεν. Την ίδια ώρα οι εφημερίδες, τα Μέσα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό έπαιζαν αποκλειστικά αυτό το θέμα. Εγώ δηλώνοντας αυτό είπα ότι δεν συζητήθηκε μονάχα ο υπ. Εσωτερικών του Βελγίου το έθεσε μαζί με κάτι άλλες ανεκδιήγητες και παράνομες προτάσεις και αυτό έγινε πρωτοσέλιδο παντού. Δεν συζητήθηκε αυτό το θέμα!»


Ο υπουργός, είπε ακόμα ότι είμαστε σε μια σκληρή πάλη. «Δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να κάνει κάτι άλλο παρά να τη δώσει αυτή την πάλη και να ελπίζει και να προσπαθεί να την κερδίσει», είπε χαρακτηριστικά.

«Φτιάχνουμε μικρά camp. Δεν θέλουμε να έχουμε ένα camp των 10 χιλιάδων, προτιμούμε να έχουμε 5 camp των 2 χιλιάδων ή 7 camp των 1.300. Τα μεγάλα camp είναι γκέτο.  Έχουμε αποδεχτεί μια κριτική ότι έχουμε καθυστερήσει, οι λόγοι είναι πολλοί, υπάρχουν ευθύνες στην κυβέρνηση μας σε αυτό δεν είναι οι κύριες. Ας πούμε πολύ δύσκολα μπορεί κανείς να κατανοήσει ότι το Κέντρο στη Μυτιλήνη έχει καταστραφεί δύο φορές. Την ώρα που χτίζουμε από κάτω από πάνω έχουμε 4 με 10 χιλιάδες μετανάστες που πρέπει να εξυπηρετηθούν. Παρόλα αυτά θα είναι έτοιμα μέσα στο Φλεβάρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: