Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Ο φονιάς κρυβόταν ένα χιλιόμετρο μακριά: Τον βρήκαν άλλοι Αλβανοί, η ΕΛ.ΑΣ «κοιμόταν»

Μπορεί το θρίλερ με την εξαφάνιση του 4χρονου Φοίβου, τον οποίο είχε απαγάγει ο πατέρας του μετά τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και μητέρας του μικρού αγοριού να είχε αίσιο τέλος ωστόσο ο τρόπος που συνέβη αυτό δημιουργεί αρκετά ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της ελληνικής αστυνομίας και του υπουργείου Δημοσίας Τάξης.Κι αυτό γιατί ο 35χρονος Κλοντ Λέσι όχι μόνο βρέθηκε ένα χιλιόμετρο από το χωριό Ορμύλια, εκεί όπου το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου δολοφόνησε την άτυχη 41χρονη, αλλά τελικά τον «συνέλαβαν» τυχαία κάποιοι περαστικοί.



Για 18 ημέρες δηλαδή ο Αλβανός συζυγοκτόνος κρυβόταν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των αστυνομικών που διεμήνυαν ότι «χτένιζαν» την περιοχή και έκαναν εντυπωσιακές εφόδους με τη συνοδεία τηλεοπτικών καμερών για να εντοπίσουν τον Λέσι και κυρίως τον 4χρονο Φοίβο.

Κι όμως ένας άνδρας, ο οποίος είχε μαζί του ένα 4χρονο αγόρι είχε καταφέρει να γίνει αθέατος από τους αστυνομικούς. Αν δεν υπήρχαν, μάλιστα, δύο περαστικοί να έχουν αυξημένα αντανακλαστικά και να τον αναγνωρίσουν τότε ακόμα ο 35χρονος Αλβανός όχι μόνο μπορεί να ήταν ακόμα ασύλληπτος αλλά και να είχε καταφέρει να διαφύγει προς την Αλβανία ή και αλλού έχοντας ακόμα μαζί του τον Φοίβο.

«Δυστυχώς ζούμε σε ένα κράτος όπου για 18 ημέρες ο Αλβανός συζυγκτόνος ζούσε δίπλα στο σπίτι που δολοφόνησε τη σύζυγό του και η ΕΛΑΣ δεν έκανε τίποτα. Πόσο δύσκολο ήταν να σηκωθεί ένα ελικόπτερο και να τον εντοπίσει;» αναρωτιέται ο Νίκος Δελιάγγελος, φίλος της οικογένειας Μαυρομμάτη.

«Έχει ευθύνη το υπουργείο Δημοσίας Τάξης. Η αστυνομία στον τομέα των εξαφανίσεων είναι πολύ πίσω. Σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος θα είχε εξιχνιαστεί άμεσα η υπόθεση. Μιλάμε για ένα 4χρονο παιδάκι που έλειψε από το σπίτι του για 18 ημέρες. Τι έπρεπε να κάνει η ΕΛΑΣ;» προσθέτει οργισμένος ο κ. Δελιάγγελος.

Τον Αλβανό συζυγοκτόνο βρίσκεται πλέον στην ασφάλεια Πολυγύρου αφού οι εθελοντές που τον εντόπισαν τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: