Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Προθεσμία πήρε ο Αλβανός συζυγοκτόνος: Θα απολογηθεί την Παρασκευή


Στο ανακριτή Πολυγύρου παρουσιάστηκε στις 11 το πρωί της Τετάρτης ο Αλβανός συζυγοκτόνος. Ωστόσο ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.Ο Λέσι σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση καθώς ως φαίνεται αρχίζει να συνειδητοποιεί τι έχει συμβεί. Χθες, μάλιστα είχε την πρώτη ολιγόλεπτη συνάντηση με το δικηγόρο που αναλαμβάνει την υπόθεση, τον ποινικολόγο Σωκράτη Προβατά. Ο Λέσι θα προσπαθήσει ξανά σε δύο ημέρες να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν να μαχαιρώσει την εν διαστάσει σύζυγό του πριν 22 μέρες και ακολούθως να εξαφανιστεί έχοντας μαζί του το μικρό του γιο, Φοίβο. 

Μετά την κινητοποίηση της αστυνομίας αλλά και εθελοντών ο Αλβανός συζυγοκτόνος εντοπίστηκε σε καλύβα ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό που διέμενε, την Ορμύλια, με το μικρό του γιο, ο οποίος συνεχίζει να νοσηλεύεται στο παιδιατρικό τμήμα του νοσοκομείου Πολυγύρου υπό την επίβλεψη παιδοψυχολόγου. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Λέσι, αναμένεται να υποστηρίξει πως έχει μετανιώσει και πως δεν πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα. Θα πει ακόμα ότι είχε βρεθεί στο σπίτι της συζύγου και των πεθερικών του σε μία ύστατη προσπάθεια που κατέβαλε το τελευταίο χρονικό διάστημα για να τα ξαναβρούν. Όμως, όπως αναμένεται να υποστηρίξει, ξεκίνησε ένας έντονος καυγάς μεταξύ τους και εκείνος εν βρασμώ ψυχής έκανε την αποτρόπαια πράξη. Εν συνεχεία θα δώσει αναλυτικές πληροφορίες για το εάν τελικά προσπάθησε να διαφύγει μόνος του έχοντας ουσιαστικά ως όμηρο μαζί του το παιδί του, το μικρό Φοίβο, ή εάν υπήρξε κάποιος ή κάποιοι άλλοι, από τους οποίους ζήτησε βοήθεια προκειμένου να δραπετεύσει από την Ελλάδα για την Αλβανία. 

Πάντως, τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δεν φαίνεται, προς το παρόν τουλάχιστον, να επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς αυτούς. Αντίθετα, οι αστυνομικοί καταλήγουν πως η δολοφονία της Λέλας Μαυρομάτη και η αρπαγή του μικρού Φοίβου ήταν προσχεδιασμένη. «Ο Λέσι είχε στην κατοχή του περίπου 3.500 ευρώ τη στιγμή της σύλληψης. Δεν πας στο σπίτι της πρώην γυναίκας σου με τόσα χρήματα στην τσέπη αν δεν έχεις... σχεδιάσει κάτι», δηλώνουν αξιωματικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, ενώ παράλληλα εκτιμούν πως ήταν απόλυτα προετοιμασμένος για το έγκλημα αλλά και για τη φυγή του στην Αλβανία. Κατά πάσα πιθανότητα, υποστηρίζουν, το σχέδιό του... χάλασε όταν ένας φίλος του στην Αλβανία δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του για την αποστολή μέσου προκειμένου να τον μεταφέρει στη Θεσσαλονίκη, ενώ και ένας ταξιτζής που γνώριζε είχε άλλη «κούρσα» και δεν μπορούσε να τον... εξυπηρετήσει. Παράλληλα, οι αστυνομικοί κατάφεραν σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποκλείσουν τη διαφυγή του από το Νομό Χαλκιδικής, όπως διαπιστώνεται από το αποτέλεσμα και τη δική του κατάθεση.

Την ίδια ώρα, ο τετράχρονος Φοίβος παραμένει για προληπτικούς λόγους στην παιδιατρική πτέρυγα του νοσοκομείου Πολυγύρου έχοντας στο πλευρό του τη γιαγιά του, Μαρία, τον παππού του, Χαράλαμπο, το θείο του και βέβαια απλούς ανθρώπους που ρωτούν συνεχώς για την εξέλιξη της υγείας του η οποία παρουσιάζει μέρα με τη μέρα βελτίωση. Σε κάθε περίπτωση ειδικός ψυχολόγος παραμένει στο πλευρό του και τον παρακολουθεί. Το δωμάτιο του μικρού έχει πλημμυρίσει με παιχνίδια και λουλούδια και η γιαγιά του συγκινημένη λέει ότι βρίσκει δύναμη από όλη αυτή την αγάπη που εισπράττει να... πατήσει στα πόδια της και κάνει κουράγιο για χάρη των εγγονών της, του Φοίβου αλλά και του μεγαλύτερου αδελφού του Ιάσονα, ο οποίος περιμένει με λαχτάρα να αγκαλιάσει ξανά το μικρό του αδελφό όταν θα βγει από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει σπίτι τους.

Οι κάτοικοι του χωριού, στον απόηχο αυτής της πρωτοφανούς υπόθεσης, προσπαθούν ακόμη να συνειδητοποιήσουν όλα όσα έχουν συμβεί, ενώ σε κάθε περίπτωση είναι πολύ κοντά με το δικό τους τρόπο στην οικογένεια. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκαλεί η ζεστασιά και τρυφερότητα με την οποία οι εθελοντές διασώστες, που ακινητοποίησαν τον Αλβανό συζυγοκτόνο στην έρημη καλύβα όπου και κρυβόταν, προσπαθούν να διοχετεύσουν την αγάπη τους στην οικογένεια του Φοίβου. Άνθρωποι απλοί, καθημερινοί που με δάκρυα στα μάτια δηλώνουν ανακουφισμένοι για την ευτυχή εξέλιξη της πολυήμερης αναζήτησης του μικρού Φοίβου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: