Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο Καμμένος αγοράζει πυραύλους S-300 από τους Ρώσους

Η Ελλάδα διαπραγματεύεται με την Ρωσία την αγορά πυραύλων για τα αντιπυραυλικά συστήματα S-300, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA. Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της στα ρωσικά συστήματα αυτά από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, παρατηρεί το δημοσίευμα του πρακτορείου. 



«Περιοριζόμαστε στην αντικατάσταση των πυραύλων των συστημάτων», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στο πρακτορείο RIA, κατά την επίσκεψή του στη Ρωσία. 

«Διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ελλάδας για την διατήρηση των συστημάτων, όπως και για την προμήθεια νέων πυραύλων για τα συστήματα s-300», πρόσθεσε. 

Το ελληνικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αναφέρει το Reuters, αργότερα ανακοίνωσε πως ο Έλληνας υπουργός στη Μόσχα είπε: «Η υπάρχουσα αμυντική συνεργασία θα συνεχιστεί. Θα διατηρηθούν τα υπάρχοντα προγράμματα». 

Προς το παρόν δεν ανακοινώθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες, σημειώνει το Reuters, και παραμένει αδιευκρίνιστο το πού θα βρει η Ελλάδα τα χρήματα για την αγορά περισσότερων πυραύλων. 

Καμμένος: Συζητούμε θέματα τεχνικής υποστήριξης και αντικατάστασης των βλημάτων που έχουν λήξει 

Για συζητήσεις με τη Μόσχα αποκλειστικά για τη συντήρηση και την αντικατάσταση βλημάτων των αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 έκανε λόγο ο Πάνος Καμμένος, σχολιάζοντας το δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ανακοίνωσε διαπραγματεύσεις με τη ρωσική κυβέρνηση για την αγορά νέων. 

Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της στην Κρήτη τα ρωσικά συστήματα από τα τέλη της δεκαετίας του 1990. 

«Οι δηλώσεις μου ήταν επαρκώς σαφείς», είπε ο κ. Καμμένος στο ΑΜΠΕ, προσθέτοντας ότι «συζητούμε με τη ρωσική πλευρά μόνο θέματα τεχνικής υποστήριξης και φυσικά αντικατάστασης των βλημάτων, που έχουν λήξει, στα υπάρχοντα συστήματα της εθνικής αεράμυνας, μεταξύ των οποίων είναι και συστήματα S-300. Tα υπόλοιπα είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: