Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Όλοι οι (πιθανοί) διάδοχοι του Γιάνη Βαρουφάκη

Η κυβέρνηση στηρίζει τον Γιάνη Βαρουφάκη. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον υπουργό Οικονομικών asset για την κυβέρνηση. Επειδή όμως η πολλή στήριξη δεν έκανε ποτέ καλό σε κανέναν, ακούγονται ήδη τα πρώτα ονόματα των πιθανών διαδόχων του! Μετά τα όσα έγιναν στο Eurogroup της Λετονίας και την απόφαση του Μαξίμου να τον... βάλει στον πάγκο για λίγο, ανασχηματίζοντας την διαπραγματευτική ομάδα δίνοντας πρώτο ρόλο στον Ευκλείδη Τσακαλώτο, άρχισαν να ακούγονται πολλά για το μέλλον του Γιάνη Βαρουφάκη στο υπουργείο Οικονομικών.



Μένει μέχρι να φύγει, πιστεύουν πολλοί. Και άρχισαν να πυκνώνουν οι φήμες. Και αφού άρχισε η συζήτηση περί αντικατάστασης, άρχισε και η συζήτηση για τους διαδόχους. 

Πιθανότερος να διαδεχτεί τον Γιάνη Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ εμφανίζεται να είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν επιλεχθεί ο διάδοχος του υπουργού Οικονομικών να προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αλλά υπάρχουν και κάποιοι που "βλέπουν" και... "υποψηφιότητες" εκτός κόμματος. Μια από αυτές είναι ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, που θεωρείται πρόσωπο με την πιο στενή επαφή με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, πρόσωπο κρίσιμο για το ελληνικό πρόβλημα. 

Στο τραπέζι είναι και ο όνομα του "τσάρου" της Οικονομίας επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη: του Νίκου Χριστοδουλάκη. Αυτή τη υποψηφιότητα ακούγεται από τις... Βρυξέλλες, με τον πρώην υπουργό να θεωρείται πρόσωπο κλειδί για τη συμφωνία ρύθμισης του χρέους. 

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: