Σάββατο 18 Απριλίου 2015

Στρατούλης: Βλακείες το δημοσίευμα του Reuters για πληρωμή μισθών και συντάξεων με ομόλογα

"Δεν θα κάνουμε εμείς τις μεταρρυθμίσεις που θέλουν ο Ομπάμα και η Μέρκελ, θα κάνουμε αυτές που θέλει ο ελληνικός λαός" διαμήνυσε μέσω του ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα λέγονται για πληρωμή μισθών και συντάξεων με ομόλογα IOU.Η συζήτηση για πληρωμές με μεταχρονολογημένα ομόλογα ξεκίνησε με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σύμφωνα με το οποίο Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει εξετάσει ένα σενάριο όπου τελειώνουν τα χρήματα της Ελλάδας και η κυβέρνηση ξεκινά να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με IOUs, δημιουργώντας ένα δεύτερο νόμισμα εντός της Ευρωζώνης.


Από πλευράς του πάντως ο κύριος Στρατούλης χαρακτήρισε τα όσα λέγονται "βλακείες".
επιπλέον, ο υπουργός δήλωσε πως "αποτελούν Σινικά Τείχη απροσπέλαστα οι 4 κόκκινες γραμμές που έχουμε θέσει".

"Η Γερμανία με πολιτικές ρήξης οδήγησε την Ευρώπη σε δυο Παγκόσμιους πόλεμους (...) Δεν θα φτάσουμε στο αμήν για να καταστραφεί η Ευρωζώνη. Θα υπάρξει συμβιβασμός" σημείωσε, βάλλοντας κατά του Βερολίνου.

Ο Δημήτρης Στρατούλης έκανε λόγο για "ομοβροντία πιέσεων και εκβιασμών από τους δανειστές" αλλά - όπως είπε- "έχουμε και εμείς τα διαπραγματευτικά μας εργαλεία και ένα από αυτά είναι η γεωπολιτική μας θέση. "

Ο υπουργός διέψευσε ότι ο πρωθυπουργός είπε την Παρασκευή σε υπουργούς ότι πάμε σε συμφωνία υποχώρησης. "Αυτό που μας είπε είναι ότι πάμε σε μία θετική συμφωνία χωρίς να υπερβούμε τις κόκκινες γραμμές" ανέφερε.

Ο κ. Στρατούλης τάχθηκε κατηγορηματικά κατά νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος, ενώ επιβεβαίωσε ότι μελετάται το ενδεχόμενο να μπουν τέλη για την

Ανακοίνωσε επίσης ότι την άλλη εβδομάδα θα στείλει επιστολή στο υπουργείο Οικονομικών για να διερευνηθεί πόσο ζημιώθηκε το κράτος από την εθελούσια έξοδο υπαλλήλων που εφάρμοσαν το προηγούμενα χρόνια οι τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: