Δευτέρα 13 Απριλίου 2015

Πρυτανεία για την κατάληψη στο ΕΚΠΑ: Θα χαθούν ζωές! Γίνεται χρήση ναρκωτικών στο πανεπιστήμιο – Να παρέμβει ο Τσίπρας!

Ανάσταση και Πάσχα στο πανεπιστήμιο έκαναν οι αντιεξουσιαστές που έχουν καταλάβει την πρυτανεία του ΕΚΠΑ εδώ και 15 μέρες, με την κατάσταση να μην οδηγείται προς τη λύση. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει. Στο κτίριο της Πρυτανείας, το οποίο έχουν καταλάβει οι αντιεξουσιαστές, στεγάζονται όλες οι διοικητικές λειτουργίες του πανεπιστημίου και μοιραία δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες των φοιτητών. Μέρα με τη μέρα λοιπόν, τα διοικητικά προβλήματα διογκώνονται.



Αλλά σύμφωνα με την ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών, δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα. Σε ανακοίνωσή τους, προειδοποιούν πως αν συνεχιστεί η κατάληψη στο κεντρικό κτίριο, δεν αποκλείεται να υπάρχουν νεκροί μέσα στο πανεπιστήμιο, αφού «εξαρτημένα άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών»!

«Με αγωνία διαπιστώνουμε ότι υπάρχει κίνδυνος απώλειας ανθρώπινων ζωών μέσα στην Πρυτανεία, αφού κατά βάσιμες πληροφορίες γίνεται εκεί χρήση ναρκωτικών ουσιών από εξαρτημένα άτομα», αναφέρει η ανακοίνωση, που επίσης κάνει λόγο για συγκρούσεις ανάμεσα σε "ξένες" ως προς το πανεπιστήμιο ομάδες. 

Οι πρυτανικές αρχές τονίζουν επίσης πως η πολυήμερη κατάληψη ουσιαστικά οδηγεί το ΕΚΠΑ σε διεθνή απομόνωση, ενώ απευθύνεται έκκληση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τους πολιτικούς αρχηγούς να παρέμβουν ώστε να δοθεί λύση στην "ομηρία" του Πανεπιστημίου.

Ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και νυν βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε έκκληση μέσω του newsIT στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι αντιεξουσιαστές στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. "H άρνηση της κυβέρνησης να δράσει υποδηλώνει τη διάλυση στην οποία έχει περιέλθει το κράτος μας. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι οι αρμόδιοι υπουργοί, Προστασίας του Πολίτη και Παιδείας, αρνούνται να παρέμβουν, ενώ και οι δύο πανεπιστημιακοί δάσκαλοι και φέρουν γι αυτό διπλή ευθύνη. Το ζήτημα πρέπει πλέον να αναλάβει να επιλύσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ασκώντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύνταγμα”, τόνισε.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου, Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, προανήγγειλε νέες ενέργειες προκειμένου να επιλυθεί το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι αντιεξουσιαστές στο ίδρυμα και να δοθεί το κτίριο σε αυτούς που ανήκει: στους φοιτητές και τους καθηγητές του. Ερωτηθείς από το newsIT αν σκοπεύει να φτάσει μέχρι και στην επιλογή της παραίτησης από τα καθήκοντά του, αρνείται να απαντήσει αλλά προσθέτει πως "την Τρίτη θα κάνουμε λογικά κάποια Σύγκλητο με τα υπόλοιπα μέλη της Πρυτανείας μας για να δούμε πως μπορούμε να δράσουμε, να διαπιστώσουμε τι παραπάνω μπορούμε να κάνουμε για να λύσουμε αυτή την τραγική κατάσταση. Έχουμε ασκήσει όλες τις έννομες ενέργειες και έχουμε ζητήσει ακόμη και την παρέμβαση της πολιτείας, η οποία ωστόσο φαίνεται πως έχει σημαντικότερα προβλήματα να λύσει και αδιαφορεί για το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: