Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Let’s do it ioannina με εντυπωσιακή συμμετοχή και πολλαπλά μηνύματα



Δεκάδες εθελοντές ξεχύθηκαν από το πρωί στα Γιάννενα καθαρίζοντας πάρκα, δρόμους, γειτονιές και περιοχές στις οποίες αποτυπώνεται η ταυτότητα της πόλης, όπως η παραλίμνια έκταση, το Γιαννιώτικο Σαλόνι και το Πάρκο Λιθαρίτσια.Μέλη εθελοντικών οργανώσεων και συλλόγων, μαθητές και φοιτητές, ακόμη και αλλοδαποί φοιτητές από Ρουμανία, Λετονία και Λιθουανία, με εντυπωσιακή τη συμμετοχή κυρίως των μικρών παιδιών, έστειλαν το μήνυμα του σεβασμού στο αστικό και φυσικό περιβάλλον.Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές που «για μια ακόμη φορά μας δείχνουν πόσο ώριμη είναι η κοινωνία για να αντιμετωπίσουμε αυτά που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και την καθαριότητα της πόλης», όπως είπε.Πρόσθεσε όμως πως «είναι ώρες που πραγματικά απογοητεύομαι γιατί υπάρχει μια μερίδα πολιτών που τελικά έχει μάθει να μην αγαπάει την πόλη ούτε την αισθητική της πόλης, ούτε το περιβάλλον.


Βλέπουμε αφισορύπανση και μάλιστα από συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που υποτίθεται ότι έχουν μια προοδευτική αντίληψη αλλά και από επαγγελματίες. Γενικά υπάρχει μία... κατηγορία συμπολιτών που είναι μειοψηφική βέβαια, αλλά δυστυχώς αμαυρώνει την εικόνα της πόλης. Μερικές φορές λοιπόν από αυτό απογοητεύεσαι . Έρχεται όμως η σημερινή μέρα που βλέπεις όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους με πόσο διάθεση λένε «Δήμαρχε προχώρα. Δημοτική Αρχή προχωράτε είμαστε δίπλα σας για να ομορφύνουμε την πόλη μας και να φροντίσουμε το περιβάλλον μας» Είναι πολύ σημαντικό, μας τονώνει και εμάς και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Με συμβολισμούς από το Γιαννιώτικο Σαλόνι
Ο Δήμαρχος Ιωαννιτών βρέθηκε από το πρωί σε πολλές περιοχές όπου αναλάμβαναν δράση οι εθελοντές, επέλεξε όμως για συμβολικούς λόγους να κάνει δηλώσεις από το χώρο του Γιαννιώτικου Σαλονιού, σημειώνοντας πως «η παρουσία του κόσμου σε αυτόν τον χαρακτηριστικό χώρο είναι τόσο συγκινητική και πλέον μπορούμε να πούμε πως όχι μόνο ο Δήμαρχος ή η Δημοτική Αρχή, αλλά όλοι οι πολίτες της πόλης λένε πως το Γιαννιώτικο Σαλόνι πρέπει να ανοίξει και πάλι».Ο κ. Μπέγκας τόνισε πως «αυτό το μήνυμα θα πρέπει να το πάρει το κράτος, το οποίο δυστυχώς μας έβαλε σε μια παράλογη δικαστική διένεξη». Εξέφρασε την αισιοδοξία του γιατί –όπως είπε- υπάρχουν δείγματα «εκλογίκευσης του κράτους τις τελευταίες μέρες» και ευχήθηκε να λήξει υπέρ του Δήμου η υπόθεση.Ανεξάρτητα όμως από το τυπικό μέρος της δικαστικής διαμάχης με το Δημόσιο, ο Δήμαρχος Ιωαννιτών επανέλαβε την υπόσχεση της Δημοτικής Αρχής ότι «το Γιαννιώτικο Σαλόνι θα ανοίξει ξανά με μια σειρά εκδηλώσεις και δράσεις που θα οργανωθούν από δω και πέρα, ώστε ο τόπος να ξανά-αποκτήσει ζωή».

Ο Δήμος στο πλευρό των εθελοντών 
Οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας, Δημήτρης Κατητρσίδης και Εθελοντισμού, Παντελής Κολόκας, βοήθησαν για την επιτυχία της δράσης Let’ s do it ioannina, ενώ τόνισαν σε δηλώσεις τους τη μεγάλη παρουσία του κόσμου. Οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ιωαννιτών έδωσαν το παρών σε πολλά σημεία καθαρισμού.«Ευχαριστώ όλους τους συνδημότες μας και τους ξένους που δίνουν σήμερα με την παρουσία τους ένα ηχηρό μήνυμα. Το ευχάριστο είναι ότι συμμετείχαν πολλά παιδιά που μαθαίνουν τι σημαίνει η μπλέ σακούλα και νομίζω ότι από αυτά πρέπει να ξεκινήσουμε για να αλλάξει η κουλτούρα μας», υπογράμμισε ο κ. Κατηρτσίδης.Ο κ. Κολόκας ευχαρίστησε «τους πάρα πολλούς εθελοντές που συμμετέχουν και μας λένε πως είναι αποφασισμένοι να μην αποτελεί τη μοναδική ημέρα συμμετοχής». Τόνισε επίσης πως «όσο και να δουλεύουν οι υπηρεσίες του Δήμου ή του οποιουδήποτε φορέα, αν δεν υπάρχει η συνεργασία των πολιτών που απορρέει και μέσα από την παιδεία μας, ποτέ δεν θα μπορέσουμε να έχουμε την εικόνα που ονειρευόμαστε για την πόλη μας».Να σημειωθεί ότι η πολύ πετυχημένη δράση Let’s do ite Greece …. Let’ s do ite ioannina, ολοκληρώθηκε με ένα κεφάτο πάρτυ στο θεατράκι της παραλίμνιας περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: